#Madrid –

Mâine, Comunitatea Madrid deschide apelul pentru noile sale burse pentru a recompensa excelența academică și sportivă a studenților din universități și centre de învățământ artistic superior. Odată publicate astăzi în Monitorul Oficial regional (BOCM), aceste granturi pot fi solicitate până pe 23 septembrie pe cale electronică prin intermediul site-ului community.madrid.

Executivul regional va aloca 525.000 de euro acestui program, care are ca scop recunoașterea studenților care, pe lângă faptul că se remarcă prin muncă și abilități intelectuale, se remarcă prin eforturile și munca depusă în domeniul sportului de competiție.

Astfel, obiectivul Burselor de Excelență Academic-Sportivă este să răsplătească dăruirea pe care o implică îmbinarea studiilor și a competițiilor sportive cu rezultate optime. Din totalul ajutorului, 80 vor fi pentru studenții noi și alți 170 pentru cei deja înscriși din anii anteriori, iar în ambele cazuri vor avea un premiu financiar de 2.100 de euro.

Le vor putea obține studenții care au absolvit studiile oficiale la o universitate sau un centru de învățământ artistic superior din regiune în cursul anului universitar 2023/24 și care au note minime care vor depinde de studiile efectuate.

În plus, trebuie să îndeplinească cel puțin una dintre următoarele cerințe: să fi participat la campionate europene sau mondiale, să fie medaliați la campionate naționale sau să fie printre primii trei în clasamentul oficial spaniol publicat de Federația corespunzătoare.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid anunță noi burse pentru studenții care își combină studiile superioare cu sporturile de competiție