#Spania – Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, în timpul vizitei la o fermă de producție hidroponică din Cipru.

Distribuie pe Luis Planas a vizitat o stație de epurare a apelor uzate din municipalitatea Ayia Napa, situată în sud-estul Ciprului. Aceste utilizări ale apelor uzate ne permit să păstrăm resursele de apă, să asigurăm alimentarea regulată cu apă pentru irigare și să contribuim la economia circulară. În plus, nămolul rezultat de tratare a apelor uzateiduals este folosit ca sursă de nutrienți pentru solul agricol. Această activitate a fost desfășurată în cadrul Reuniunii Ministeriale a Agriculturii MED9 la care participă miniștri din 9 state membre și care se desfășoară până pe 3 septembrie în Cipru, țara gazdă.

Ministrul a subliniat că, într-un context de schimbări climatice, cu precipitații în scădere, sunt necesare acțiuni care vizează utilizarea eficientă a apei. În acest scop, Spania va aloca 216 milioane de euro împărțiți în 20 de acțiuni legate de apele neconvenționale în unele dintre zonele spaniole care suferă cel mai mult din cauza lipsei precipitațiilor, precum Andaluzia, Insulele Canare, Murcia, Comunitatea Valenciană și Baleare. Insulele. Această acțiune face parte din planul ambițios de modernizare a irigațiilor din Spania, care va mobiliza mai mult de 2400 de milioane de euro până în 2027.

Astăzi, Planas a vizitat și o fermă de producție hidroponică din orașul Ormidia, din sud-estul țării. Plantele hidroponice sunt cultivate pe substrat, nu pe sol. Acest model de producție permite optimizarea utilizării apei și a tuturor nutrienților, prin fertirigare.

Mai multe noutăți Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației constată o nouă creștere a irigațiilor… Planas: Modernizarea irigațiilor este o prioritate a Guvernului pentru a promova… Etichete: Agricultură Sustenabilitate Schimbările climatice Sursa: Guvernul Spaniei – Luis Planas subliniază investițiile Spaniei în ape neconvenționale pentru irigații