#Madrid –

Consiliul de Guvern al Comunităţii Madrid a aprobat recent o investiţie de 1,7 milioane de euro pentru un nou centru de îngrijire cuprinzătoare care să le ajute pe femei să părăsească prostituţia. Acest nou dispozitiv, al cărui contract se va prelungi de la 1 noiembrie a acestui an până la 31 decembrie 2026, va oferi utilizatorilor servicii sociale, juridice, de îngrijire psihologică și mediere interculturală, printre altele. În plus, le va oferi resurse și instrumente pentru încorporarea lor pe piața muncii.

Începând cu anul 2005, Executivul regional a lansat o rețea regională extinsă precum centre de urgență, centre de primire, apartamente supravegheate, reședințe pentru victimele traficului în scop de exploatare, tineri, deținuți și foști deținuți, care însumează un total de 143 de locuri rezidențiale. pentru femei, copiii lor și persoanele aflate în întreținere.

În plus, din 2009, Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale deține Centrul de Asistență Cuprinzătoare pentru Femeile Victime ale Violenței Sexuale (CIMASCAM), cu care regiunea a fost un pionier în acest tip de asistență. De asemenea, are un Centru de Criză deschis 24 de ore, care s-a deschis în 2023 și este specializat în victimele violenței sexuale în mod continuu 365 de zile pe an, urmând să aibă încă unul în acest an cu locuri rezidențiale, în care administrația regională va investi 2,7 milioane de euro. La aceasta se adaugă un alt spațiu care vizează ajutarea victimelor violenței cu dizabilități intelectuale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 1,7 milioane într-un nou centru de îngrijire cuprinzătoare pentru a ajuta femeile să părăsească prostituția