#Madrid –

Comunitatea Madrid desfășoară noi cursuri în Centrele de Participare și Integrare a Imigranților (CEPI) pentru a detecta ofertele de locuri de muncă frauduloase. Această inițiativă apare din necesitatea informării acestui grup cu privire la modul de detectare a eventualelor fraude în anunțurile false de angajare care se găsesc, în principal, pe rețelele de socializare.

Ministrul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, Ana Dávila, a vizitat astăzi CEPI din Alcobendas-San Sebastián de los Reyes, una dintre cele opt facilități de care dispune regiunea și unde se predă această inițiativă inovatoare. Aproape 30.000 de persoane au trecut prin aceste centre în prima jumătate a anului datorită celor peste 2.600 de activități. Dávila a subliniat că obiectivul acestor resurse publice este de a „promova conviețuirea, incluziunea socială și integrarea acestei populații prin cursuri, activități culturale și consiliere, toate gratuite”.

Acest program se alătură altora, cum ar fi Cunoaște-ți legile, proiect de pionierat care vizează includerea acestor cetățeni, care este predat în toate CEPI și, de la prima sa ediție din 2009, a avut participarea a peste 92.000 de persoane, cărora li s-au predat aspectele esențiale ale sistemului juridic și juridic spaniol.

Cele opt dispozitive (Leganés, Alcalá de Henares, Collado-Villalba, Alcobendas-San Sebastián de los Reyes; iar în capitala Madridului în districtele Tetuán; Usera; Arganzuela și Prosperidad-Chamartín) au furnizat, din 2021, 97.266 de servicii individuale, printre care se remarcă consilierea juridică, psihosocială și de muncă. În plus, peste 16.000 de oameni au fost instruiți în limba spaniolă cu 1.369 de activități.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid desfășoară noi cursuri în centrele de integrare a imigranților pentru a detecta ofertele de locuri de muncă frauduloase