#Spania – Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației a deschis cererea de ajutor pentru industria prelucrătoare din sectorul pescuit și acvacultură din fondurile europene ale Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), cu un buget inițial de 20 de milioane de euro, extensibil. in functie de cerere.

Prin acest apel, publicat în Monitorul Oficial al Statului (BOE), ministerele Agriculturii, Pescuitului și Alimentației și Industriei și Turismului răspund cererii industriei de transformare a produselor din pescuit și acvacultură, care a solicitat includerea acesteia în Proiectul Strategic. pentru redresarea și transformarea economică agroalimentară (PERTE). Industria prelucrătoare spaniolă este lider la nivelul Uniunii Europene (UE) și coloana vertebrală a economiei în zone mari de pe coasta spaniolă.

Apelul urmărește finanțarea investițiilor care încep după depunerea cererii de ajutor. Aceste investiții trebuie să fie mai mari de 1,5 milioane de euro și trebuie executate până la 30 iunie 2026, cel mult. Ajutorul poate acoperi până la 50% din costul investiției, cu o sumă maximă de cinci milioane de euro, și prevede posibilitatea efectuării unui avans, la cererea părții interesate, de până la 100% din sumă. .

Acest ajutor va sprijini investițiile legate de eficiența energetică, economia circulară, noi produse, îmbunătățirea ambalajelor, sistemele de trasabilitate, utilizarea eficientă a apei și acțiuni care au ca rezultat îmbunătățirea siguranței, igienei și sănătății și condițiilor de muncă.

Apelul cuprinde modelul procesului-verbal de cerere de ajutor pentru a facilita prezentarea beneficiarului și a grăbi soluționarea procedurii, precum și modelele necesare realizării declarațiilor responsabile și a cererii de plată în avans, în conformitate cu Decretul Regal 657. /2024, din 9 iulie, care cuprinde bazele de reglementare ale prezentei cereri care au fost aprobate de Consiliul de Miniștri.

Cererile trebuie depuse la sediul electronic al Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației în perioada 5 septembrie – 16 octombrie.

Barcă de pescuit.

Mai multe informații Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Mai multe noutăți Luis Planas pledează pentru un rol mai mare al politicilor de pescuit în noua… Spania va lansa o linie de ajutor pentru sectorul de prelucrare… Etichete: SIDA Pescuit Plan de recuperare, transformare și reziliență PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației solicită ajutoare pentru industria pescuitului și acvaculturii din Planul de redresare în valoare de 20 de milioane de euro