#Madrid –

Comunitatea Madrid a modificat programele de învățământ primar, secundar obligatoriu și bacalaureat, cu scopul ca conținuturile acestor etape legate de Istoria Spaniei să fie predate în limba spaniolă în centre cu program bilingv începând din acest an universitar 2024/25. Așa a declarat ministrul Educației, Științei și Universităților, Emilio Viciana, astăzi, în cadrul prezentării celor mai notabile date pentru noul an școlar.

Începând cu această lună, conținutul legat de Istoria Spaniei la disciplinele de Științe sociale primare și Geografie și Istoria Învățământului Secundar Obligatoriu și Bacalaureat vor fi predate în limba spaniolă. Pe de altă parte, opțiunile au fost flexibilizate pentru elevii din anul 4 ESO care aparțin secțiilor lingvistice, cu scopul de a le permite să îmbine disciplina a doua limbă străină cu alte două la alegere.

Această măsură a Ministerului Educației, Științei și Universităților își propune să consolideze învățarea conținuturilor din Istoria Spaniei pentru a oferi studenților din diferite etape o mai bună înțelegere și cunoaștere a moștenirii culturale și istorice a țării noastre.

Pe de altă parte, noile programe de învățământ vor permite studenților de la fiecare dintre cele patru cursuri ESO să primească predare despre misiunea de protecție a Armatei și a Poliției în societate, droguri, dependențe și pierderea libertății sau violența împotriva altora și a sinelui în cadrul disciplinei. de Geografie şi Istorie, în special în blocul numit Provocări ale lumii de astăzi.

Aceste subiecte vor avea legătură cu Constituția din 1978 precum și cu libertatea, egalitatea în fața legii, protecția copiilor și vor adapta fiecărei vârste subiecte precum violența exercitată împotriva altora și asupra propriei persoane; mafie și bande de tineri violente; droguri, dependențe și pierderea libertății; infracțiuni pe rețele; traficul de persoane; traficul de droguri și crima organizată; sinucidere și autovătămare; autoapărare; sau misiunea Armatei şi a Poliţiei. Noul conținut este destinat elevilor aflați în această etapă să cunoască și să înțeleagă diferite aspecte ale realității lumii de astăzi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va preda Istoria Spaniei în limba spaniolă în centre bilingve