#Madrid –

În luna septembrie, Comunitatea Madrid reia cursurile de formare destinate profesioniștilor din centrele de zi și casele de bătrâni, studenților și rudelor persoanelor care suferă de boala Alzheimer și alte demențe. Atelierele, susținute într-o singură sesiune, sunt organizate de Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale, prin Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență, în colaborare cu Centrul de Formare Reina Sofía Alzheimer.

Pentru membrii familiei și îngrijitorii neprofesioniști ai persoanelor care suferă de boli neurodegenerative au fost programate cursurile: Modificări ale comportamentului alimentar al persoanelor care suferă de boala Alzheimer, în contextul domiciliului” și „Proceduri de recunoaștere a gradului de Dependenţă. Catalogul de resurse al Legii 39/2006”, care va fi predat pe 9, respectiv 19 septembrie.

Pentru profesioniștii care își desfășoară activitatea în centre pentru seniori și studenți au fost organizate în total trei cursuri. Prima dintre ele, „Instruire în utilizarea măsurilor tehnice pentru transferuri și mobilizări”, va avea loc pe 18 septembrie. Pe 5 este programat să aibă loc atelierul „Principii ale modelului de îngrijire cuprinzător centrat pe persoană aplicat în centrele sociale de sănătate”, iar pe 30 septembrie va avea loc cursul „Comunicare internă și lucru în echipă”.

Aceste cursuri sunt gratuite și pentru a participa trebuie doar să completați un formular online. In aceasta legătură Puteți consulta toate informațiile despre modul de înscriere, conținutul detaliat al fiecărui curs, calendarul, orarele și modalitatea de livrare.

Aceste acțiuni de formare fac parte din acțiunile promovate de Comunitatea Madrid pentru sprijinirea persoanelor afectate de boala Alzheimer, a familiilor acestora și a îngrijitorilor, atât informale, cât și formale; și fac parte din programul de formare „Școala de îngrijire pe termen lung a persoanelor vârstnice din Comunitatea Madrid”, ale cărui conținuturi se concentrează pe intervenția psihosocială, garantarea drepturilor, prevenirea dependenței și promovarea autonomiei persoanelor în vârstă o situaţie de dependenţă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va oferi cursuri de formare pentru profesioniști și familiile persoanelor cu Alzheimer în cursul lunii septembrie