#Madrid –

În ultimul an școlar, Comunitatea Madrid a pregătit aproape 4.000 de elevi din toate etapele de învățământ în utilizarea responsabilă a Metroului și în avantajele oferite de acest mod de transport public, grație programului AulaMetro.

Dintre cele 12 itinerarii incluse în această inițiativă gratuită a companiei metropolitane se remarcă următoarele: Avem grijă de planetă şi Învățăm să călătorim singuridestinat elevilor din Școala Primară, la care au participat peste 3.000 de elevi. În sondajul de calitate desfășurat la centre, această activitate a fost apreciată ca bună sau foarte bună de 97% dintre școli, care o recomandă și ele 100%.

În ciclurile de învățământ superior, gimnaziu, formare profesională și studii universitare, programul urmărește să transmită importanța zonei suburbane din punct de vedere istoric, tehnologic și sustenabilității. Prin vizitele la spațiile de lucru și muzeale ale metroului din Madrid, studenții au ocazia să vadă contribuția acestei companii publice la dezvoltarea economică și socială a regiunii, precum și să învețe despre infrastructură dintr-o perspectivă mai tehnică.

Pe de altă parte, centrele participante la program ClassroomMetroinclusiv cei din Educație Specială, primesc cursuri adaptate intereselor și nevoilor elevilor lor. În acest sens, s-au desfășurat antrenamente și gimcane destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale sau celor cu probleme de înțelegere, cu scopul de a promova autonomia acestora de a circula pe rețeaua de transport în comun. Aceste activități, care au avut aproape 400 de participanți, fac parte și din Linia de Suport pentru Întărirea Autonomiei (LARA).

Toate itinerariile acestui proiect pot fi consultate pe site www.metromadrid.es.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încurajează utilizarea responsabilă a metroului în rândul a aproape 4.000 de studenți din toate etapele educaționale