#Madrid –

PRIN MULTE ALTE PATOLOGII, ACESTI PROFESIONISTI AU UN ROL-CHEIE IN ABORDAREA BOLILOR MUSCULOSCHELETALE

Pe 8 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Fizioterapiei, o zi în care Managementul Asistenței Primare din Comunitatea Madrid recunoaște importanța muncii acestor profesioniști în centrele de sănătate. În cadrul acestei zile, au loc un număr mare de activități pentru a crește gradul de conștientizare în rândul societății cu privire la rolul său atât în ​​îngrijirea sănătății, cât și în prevenire. Patologiile musculo-scheletice și bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC) constituie în prezent două domenii fundamentale de activitate în acest domeniu medical al profesioniștilor care se remarcă prin pregătirea solidă și potențialul mare.

În centrele de sănătate din Comunitatea Madrid, atenția acordată patologiei musculo-scheletice acute și subacute reprezintă o parte importantă a activității kinetoterapeuților, care efectuează evaluarea și îngrijirea sănătății pacienților în diferite procese incluse în Portofoliul Serviciilor de Asistență Primară. În cadrul acestor servicii se remarcă îngrijirea de kinetoterapie pentru pacienții cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), precum și pentru vârstnicii care prezintă fragilitate sau afectare funcțională, precum și pentru persoanele cu dureri cronice.

Kinetoterapeuții fac parte din echipele centrului de sănătate și își desfășoară activitatea prin Unitățile de Kinetoterapie. Aici își desfășoară activitatea, care vizează recuperarea abilităților și tratarea simptomelor a numeroase boli prin exerciții fizice și agenți fizici precum tehnici manuale, frig, căldură sau diferite dispozitive electrice.

Împreună cu activitatea de asistență medicală, ei desfășoară activități de promovare și prevenire a sănătății musculo-scheletice în mod individual în consultațiile lor și promovează inițiative de educație pentru sănătate în grupuri. De asemenea, aceștia colaborează cu restul profesioniștilor din Asistența Primară în diferite activități din centrele de învățământ și de seniori, printre altele, având întotdeauna ca scop prevenirea patologiilor și îmbunătățirea sănătății cetățenilor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Conducerea Asistenței Primare din Comunitatea Madrid recunoaște munca kinetoterapeuților de Ziua Mondială