#Madrid –

Monitorul Oficial al Comunităţii Madrid a publicat astăzi rezoluţia finală a beneficiarilor burselor pentru sala de mese pentru anul universitar 2024/25. Ministerul Educației, Științei și Universităților va informa familiile beneficiare asupra concesiunii pentru ca acestea să aibă acces la acest serviciu încă din prima zi de curs, luni viitoare.

Aceste ajutoare sunt destinate elevilor din Învățământul preșcolar, primar și secundar obligatoriu înscriși în centre susținute din fonduri publice din regiune care oferă serviciu de mese. După finalizarea procedurii, numărul beneficiarilor a ajuns la peste 103.000; Marea majoritate a cererilor care nu au îndeplinit cerințele și, prin urmare, au fost excluse au fost pentru depășirea limitei de venit sau pentru nedovada veniturilor familiei.

Anul acesta au fost introduse o serie de noi funcții care au făcut mai ușoară și mai rapidă procesarea și extinderea numărului de beneficiari. Pe de o parte, familiile trebuiau doar să depună o cerere care să conțină informațiile lor de bază și permisiunea expresă, astfel încât Administrația regională să poată verifica restul informațiilor solicitate. Acest sistem de management, care a fost dezvoltat împreună cu Departamentul de Digitalizare, a fost un succes total și a permis ca întregul proces să fie accelerat pentru a ajunge la o rezoluție a procesului înainte de începerea cursului.

În plus, a fost dublată limita de venit pe cap de locuitor pentru accesul la ajutor, care a fost stabilită la 8.400 de euro pe an pentru fiecare membru al familiei (anterior era de 4.260 de euro).

De asemenea, și în premieră, beneficiarii Venitului Minim de Inserție (RMI) sau Venitului Minim Vital (IMV) care provin din RMI primesc bursa integrală și nu vor mai fi nevoiți să plătească un euro pe zi pentru a utiliza acest serviciu în învățământul public. centre .

La fel, și pentru a ușura și mai mult procesul familiilor, studenții care au obținut bursa anul acesta o vor putea prelungi pentru anii următori, atâta timp cât vor îndeplini în continuare cerințele pentru care au fost acordate pentru anul 2024/25. an universitar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid publică rezoluția finală a beneficiarilor burselor sale de mese școlare