#Madrid –

A IMPLEMENTAT UN CIRCUIT MULTIDISCIPLINAR DE ÎNGRIJIRI PRECOCE

Spitalul Universitar din Getafe, aparținând rețelei publice a Comunității Madrid, a lansat un program de tratament pentru disfuncția orofacială la nou-născuții din primele zile pentru a menține beneficiile alăptării. Inițiativa este dezvoltată prin serviciile Maternitate (Obstetrică și Ginecologie), Pediatrie (Unitatea Nou-născuți) și Recuperare (Fizioterapie și Logopedie), precum și Direcția de Asistență Medicală.

Consultația de sprijin pentru externarea nou-născutului (Serviciul de Obstetrică și Ginecologie) efectuează lucrări de îngrijire și educație care vizează păstrarea alăptării. Uneori, acești profesioniști detectează dificultăți în timpul alăptării cauzate de modificări orofaciale și craniocervicale la nou-născuți. Aceste probleme apar de obicei, printre altele, la nou-născuții care au suferit o naștere complexă sau la prematuri, susceptibili la tratament de recuperare.

Acești bebeluși prezintă comportamente atipice sau mișcări orale în timpul alăptării cu lapte matern care fac dificilă sau imposibilă alăptarea eficientă. În ciuda depistarii precoce a acestei sugări inadecvate și a intervențiilor profesioniștilor de asistență pentru externarea nou-născuților, acest lucru a dus, în general, la abandonarea alăptării.

Din acest motiv, Spitalul Universitar Getafe a implementat un circuit de bypass către Serviciul de Reabilitare pentru îngrijirea timpurie a acestor nou-născuți cu probleme de alterări orofaciale și craniocervicale, cu scopul de a evita trecerea la alăptarea artificială din cauza oboselii nou-născutului din cauza suptării nesatisfăcătoare și a lipsei de cunoștințe a mamelor pentru adaptare.

Încorporarea Serviciului de Reabilitare

Reabilitarea urmărește să stabilească un model corect de sucție-înghițire-respirație. Pentru aceasta, dispune de abordarea Fizioterapie care lucrează în principal asupra structurilor osoase și țesuturilor moi care prezintă modificări, cu scopul de a le normaliza. La fel, Logopedia asigură o muncă mai specifică asupra zonei bucale, realizând astfel o integrare a tuturor structurilor implicate.

Coordonarea comună cu Reabilitarea crește posibilitățile de menținere a alăptării și, odată cu aceasta, prevenirea altor complicații.

Spitalul Universitar din Getafe lucrează pentru promovarea și susținerea Alăptării la sân ca alăptare pentru bebeluși, deoarece este considerată cea mai bună opțiune pentru nou-născut datorită valorii nutriționale, imunologice și emoționale datorată relației cu mama, respectând întotdeauna decizia părinților. adopta in acest sens.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Public Getafe oferă tratament de reabilitare bebelușilor cu disfuncții orofaciale pentru a menține alăptarea