#Madrid –

Comunitatea Madrid va investi aproape 700.000 de euro în îmbunătățirea accesibilității a trei clădiri ale Agenției pentru Locuințe Sociale în cursul lunii septembrie. Proprietățile sunt situate pe bulevardul Carmen Laforet, 14 din Torrejón de Ardoz și pe Indalecio Prieto, 19 din Vicálvaro și Timanfaya, 2-16 din străzile Moratalaz, din capitală.

Mai exact, Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, prin AVS, va modifica interfoanele, care vor fi amplasate la o înălțime între 70 și 120 de centimetri și vor avea bucle inductive pentru a putea fi folosite de persoanele cu dificultăți de auz. La fel, în lifturi va fi instalat un senzor de detecție la accesul în cabină și butoane cu contrast cromatic și limbaj braille.

Această acțiune va afecta și scările, unde va fi reînnoită semnalizarea, cu benzi luminiscente pe trepte și trotuare, ușile de intrare în portaluri și cutiile poștale.

În plus, vor fi înlocuite covorașele deteriorate din holuri și va fi îmbunătățită asfaltarea trecerilor de pietoni, eliminând denivelările prin intermediul rampelor exterioare. La fel, balustrade si balustrade duble vor fi amplasate pe treptele si pantele care deservesc cladirea.

Această inițiativă se înscrie în planurile de includere și eliminare a barierelor elaborate de Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii prin Planul de Stat 2022-2025, care are un buget de 26,5 milioane de euro și s-a concretizat în 403 intervenții care ajung la 6.786 de locuințe. De asemenea, AVS derulează un program ambițios de accesibilitate care va facilita transformarea a 112 spații comerciale cu o investiție care ajunge la 9 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește aproape 700.000 de euro în îmbunătățirea accesibilității a trei clădiri ale Agenției pentru Locuințe Sociale