#Spania – Isabel Rodríguez, ministrul Locuinței și Agendei Urbane, în timpul apariției sale în Senat.

Distribuie pe Într-un răspuns adresat senatorului Ferrer din Grupul parlamentar mixt din Senat, șeful Agendei pentru locuințe și urbanism al Executivului a anunțat că marți a fost semnată atribuirea contractului de urbanizare Can’Escandell și că în toamna anului viitor „lucrările vor fi o realitate”.

În discursul său, Isabel Rodríguez a elaborat principalele date bugetare ale Guvernului Spaniei din insule, dintre care se remarcă investiția de 289 de milioane de euro, a căror sumă „va oferi aceste 3.000 de case serviciului de sprijinire a dreptului la locuință al bărbaților și femeilor din Insulele Baleare”. Ministrul, în discursul său, evidențiază aceste date care „arată angajamentul bugetar al Guvernului Spaniei” cu Insulele Baleare.

În acest sens, ministrul a cerut celorlalte administrații publice „precum guvernul Spaniei, își înmulțesc bugetele pentru locuințe cu opt, fac regulamentul mai agil și îl marchează ca prioritate politică” carcasa.

Ministrul a evidențiat cele trei acțiuni ale Entității Publice de Afaceri Funciare SEPES, de pe lângă Ministerul Locuinței și Agendei Urbane, în comunitatea autonomă. În primul rând, acțiunea Can’Escandell, pe insula Ibiza, care va permite construirea a 532 de locuințe la prețuri accesibile, dintre care 464 vor fi alocate Planului de locuințe cu închiriere la prețuri accesibile al Ministerului. Pentru această acțiune, ministrul a anunțat că în această toamnă „lucrările vor fi o realitate” pentru că în această dimineață SEPES a semnat contractul de execuție a lucrărilor de urbanizare a acestui proiect rezidențial.

Pe de altă parte, există acțiunea lui Vassallo în orașul Mahón, unde este planificată dezvoltarea a 44 de locuințe pentru închiriere la prețuri accesibile. Și, în sfârșit, acțiunea din Palma de Mallorca a lui Son Busquets, care va pune la dispoziție cetățenilor 831 de locuințe la prețuri accesibile din centrul urban al orașului.

În cele din urmă, Isabel Rodríguez a evidențiat datele de investiții din Bonusul de închiriere pentru tineri al Guvernului Spaniei în Insulele Baleare, a căror valoare se ridică la 9,6 milioane de euro în anii bugetari 2022 și 2023.

Execuția urbanizării Can’EscandellDirectorul general al SEPES, Leire Iglesias, a semnat marți cu firma câștigătoare contractul de execuție a lucrărilor de urbanizare a proiectului rezidențial Can Escandell din Ibiza, precum și managementul de proiect al acestuia, pentru o sumă de 12 milioane de euro. Perioada de execuție a lucrărilor este de 16 luni.

În iulie anul trecut, Consiliul de Administrație al SEPES a aprobat atribuirea contractului pentru execuția lucrărilor de urbanizare a acestui important proiect rezidențial în care pe insulă vor fi construite 532 de locuințe la prețuri accesibile.

Guvernul desfășoară această acțiune într-unul dintre teritoriile spaniole cu o cerere semnificativă de acces la locuințe. Acțiunea rezidențială a Can Escandell, anexată la acordul dintre Minister și SEPES pentru dezvoltarea Planului de locuințe cu închiriere la prețuri accesibile (PVVA), va presupune recuperarea terenurilor publice cu o suprafață de 17,3 hectare, unde aproximativ 90% din suprafața va fi folosită pentru dotări și spații publice, inclusiv un mare parc de 78.205 m² care va ocupa 54% din sector.

Investiții ale Guvernului Spaniei în Insulele BaleareMinistrul Isabel Rodríguez a subliniat investiția în locuințe a Guvernului Spaniei în Insulele Baleare. Astfel, Rodríguez a subliniat că din 2018 Executivul a transferat 289 de milioane de euro cu care a fost promovată construcția și reabilitarea a aproape 3.000 de locuințe.

Aceste locuințe sunt distribuite în principal prin trei programe de investiții: Planul de redresare și Planurile de locuințe de stat 2018-2021 și 2022-2025; de asemenea investiții prin SEPES Entitatea Publică de Afaceri Funciare, de pe lângă Ministerul Locuinței și Agendei Urbane.

Concret, între Planurile Locuințelor de Stat, Planul de Redresare și subvențiile nominative au fost mobilizate 1.257 de locuințe și 335 reabilitate. La rândul său, SEPES a mobilizat peste 1.400 de locuințe în acțiunile Can’Escandell, Vassallo și Son Busquets.

Mai multe noutăți Isabel Rodríguez subliniază angajamentul Guvernului față de reabilitarea… Isabel Rodríguez: „Nu vrem să construim și să reabilitam cu orice preț, ci mai degrabă să o facem… Etichete: Social Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez în Senat: „Le rog celorlalte administrații publice, ca și Guvernul Spaniei, să-și înmulțească bugetele pentru locuințe cu opt”