#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor a aprobat astăzi investiția de 17.545,59 euro în atribuirea contractului pe patru ani de reînnoire a căii ferate a căilor metroului din Madrid, proiect împărțit în două faze, una care include tronsonul de nord și cealaltă în zona de sud-est a rețelei și se întinde pe 89,75 kilometri.

Obiectivul este corectarea eventualelor defecte și uzură în zonele de ghidare și rulare, adică în acele puncte în care roata trenului intră în contact cu șina. În plus, compania din Madrid va reînnoi acele tronsoane care se apropie de sfârșitul duratei de viață utilă și le va inspecta starea cu ajutorul ultrasunetelor.

Suburban efectuează întreținere preventivă pe aceste infrastructuri pentru a îmbunătăți eficiența și calitatea serviciului. Pentru a-l detecta, întreaga bandă este revizuită anual cu excepția acelor zone în care, istoric, sunt concentrate mai multe incidente și, prin urmare, se efectuează o revizuire la fiecare șase luni.

Prin această acțiune, sudarea aluminotermă va fi înlocuită pe scară largă cu sudarea electrică, ceea ce permite un grad mai mare de mecanizare, precum și o reducere a incidentelor. Lucrările se vor desfășura pe timp de noapte, fără a fi necesară suspendarea circulației vreunei linii, ceea ce garantează un impact minim pentru călător.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 17,5 milioane în reînnoirea liniilor de metrou