#Spania – Pablo Bustinduy, ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, în timpul apariției sale în Congres.

Distribuie pe Pablo Bustinduy, ministrul Drepturilor Sociale, Consumului și Agendei 2030, a vorbit miercuri în Congresul Deputaților pentru a răspunde unei întrebări adresate de Maribel Vaquero, deputat PNV, despre remunerarea concediului parental de 8 săptămâni. În răspunsul său, Pablo Bustinduy și-a reafirmat angajamentul de a remunera cel puțin 4 din cele 8 săptămâni pe care aceste concedii le oferă taților și mamelor pentru fiecare fiu sau fiică de până la 8 ani. „Nu există niciun motiv să amânăm această măsură, dacă ar depinde de acest minister ar fi văzut deja lumina. Dar întrucât aprobarea ei necesită participarea altor actori, vreau să profit de astăzi pentru a cere tuturor forțelor politice din această Cameră sprijinul lor în Bugetele Generale de Stat și în procesarea Legii familiei pentru ca concediul să fie plătit.”a cerut ministrul.

În continuare, Pablo Bustinduy a cerut ca acest consens politic să fie extins la aprobarea altor măsuri de protecție socială pentru familii precum extinderea permiselor de naștere de la 16 la 20 de săptămâni sau adoptarea unei prestații universale pentru creșterea copiilor, o propunere a ministrului. care, după cum a afirmat el, este „esenţial” pentru a reduce nivelurile ridicate ale sărăciei copiilor din Spania și pentru a corecta deficitul investițional în acest domeniu care, susține el, se trage în țara noastră de zeci de ani. „Sunt măsuri de bun simț care ar avea un efect foarte important asupra bunăstării materiale a milioane de familii. Dacă există o problemă care ar trebui să transcende strategiile politice sau interesele pe termen scurt, aceasta ar trebui să fie extinderea drepturilor sociale. Și vă garantez că acest minister nu va înceta în eforturile sale de a realiza acest lucru.”a declarat Pablo Bustinduy în timpul discursului său.

Ministrul Bustinduy s-a referit și la Legea familiei, care trebuie procesată în Congres și Senat și care include și alte măsuri „de bun simț și că nu ar trebui să cunoască culorile politice”a spus el, și a menționat unele dintre ele, cum ar fi extinderea protecției sociale la familiile mari monoparentale și cuplurile de facto. „Majoritatea muncitorilor din țara noastră se confruntă cu dificultăți imense și cu o lipsă de resurse, timp și condiții pentru a putea întemeia o familie. Măsurile despre care vorbesc sunt necesare pentru a aborda aceste probleme, dar și dificultățile suplimentare cu care se confruntă femeile.”a concluzionat.

Mai multe noutăți Securitatea Socială a procesat 234.801 de prestații pentru nașterea și îngrijirea minorilor… Social Rights va finanța proiecte de inovare socială cu 65,5 milioane de euro… Bustinduy susține că Spania adoptă o prestație universală de creștere a copiilor de 200 de euro pe… Etichete: Guvernul Spaniei Social Drepturi sociale statul bunăstării Sursa: Guvernul Spaniei – Bustinduy le cere grupărilor politice să nu blocheze măsurile de protecție socială pentru familii