#AlcaladeHenares – Consilierul pentru Cultură, Santiago Alonso, a prezentat în această dimineață pe scenele Teatrului Salón Cervantes noul sezon de teatru al orașului care începe vineri, 13 septembrie.

Alonso a explicat că timp de patru luni scena Cervantes va găzdui „dans, muzică, film și teatru, cu programarea unor spectacole de renume ale unor mari artiști ai scenei spaniole. Iubitorii artelor spectacolului au o întâlnire de neratat vinerea și sâmbăta de la ora 20.00. Duminicile, la rândul lor, vor fi rezervate ciclului „Alcalá a Escena”, care va fi prezentat în detaliu în zilele următoare.

La prezentare au fost prezenți câțiva dintre protagoniști, precum Ángeles Martín, Zaida Alonso, Rafael Carvajal, Júlia Solé, Eduardo Galán, Beatriz Tovar, Borja Galán, Tanya Riesgo, Javier Hernández-Simón, Elisabet Altube, Vicente Ariño, José María Albújar , Alberto García, Marcos Perales sau César Gallego; iar alții dintre ei nu au vrut să rateze evenimentul și au participat printr-un videoclip precum Nacho Guerreros, Dani Muriel sau María León.

Sezonul începe vineri, 13 septembrie, și o face cu „O mică poveste”, unde Héctor Alterio, la 94 de ani, revine pe scenă pentru a-și aminti viața, acompaniat la pian de Juan Esteban Cuacci.

Vineri, 20 septembrie, va sosi „Instrucțiuni pentru a supraviețui în întuneric”, de la Club Caníbal, una dintre cele mai mâcătoare companii de pe scena noastră de teatru. Actorii Font García, Vito Sanz și Juan Vinuesa vor da frâu liber umorului negru și satirei într-o comedie în care aproape nicio instituție nu este scutită de critici.

La fel, sâmbătă, 21 septembrie, vă puteți bucura de distracția comediei teatrale „Goteras” cu Fernando Albizu, Gonzalo Ramos și Gloria Albalate.

Între 27 și 29 septembrie, muzica va fi protagonista, grație unui nou ciclu JazzAlcalá, cu Widow Makers împreună cu Alcalá Big Band; pianistul cubanez Pepe Rivero, acompaniat de muzicieni cubanezi importanți ai momentului, precum și unul dintre cei mai mari pianiști de jazz flamenco, Chano Domínguez, care va avea participarea armonicii Raquel Vega.

In luna cea mai cervantina

Deja în luna octombrie, luna cea mai Cervantes, mai exact pe 5, Teatro Salón Cervantes va găzdui „Two Thrones, Two Queens”, o întâlnire fictivă dintre Regina Elisabeta I a Angliei și Mary Stuart, Regina Scoției, cu o duel de actorie intens cu Nacho Guerreros și Nicolás Pérez Costa. Piesa este poate una dintre cele mai bune producții teatrale din 2024 și este plină de pasiune, intrigi, emoție, adevăruri și multă intensitate.

Pe 11 octombrie, în mijlocul Săptămânii Cervantina, Iván Ugalde, Teresa Espejo și Gonzala Martín Scherman vor da viață diferitelor personaje din al șaptelea roman exemplar al lui Miguel de Cervantes „El Celoso”.

Vineri, 18 octombrie, bijuteria teatrală „Camino al zoo” îi va aduce pe cunoscuții actori Fernando Tejero, Dani Muriel și Ana Labordeta, dând viață ființelor care au nevoie să se elibereze de senzația supărătoare de a nu fi altceva decât fiare prinse în capcană. în spatele gratiilor de la o grădină zoologică.

Sâmbătă, 19 octombrie, Teatro de los Invisibles va aduce în Sala Cervantes „Mechanical Containment”, o piesă documentară care denunță violența psihiatrică.

Vineri, 25 octombrie și sâmbătă, 26 octombrie, Alcalá va găzdui premiera „Casa unei păpuși”, unde María León dă viață personajului emblematic creat de Henrik Ibsen, Nora Helmer.

Luna noiembrie va începe cu „Luni la soare”, interpretată sâmbătă, 2; o lucrare regizată de Javier Hernández-Simón, care a realizat adaptarea teatrală cu Ignacio del Moral, autor împreună cu Fernando León de Aranoa a filmului de succes lansat în 2002.

Vineri, 22 noiembrie, va veni rândul „The Shit Show”, o ficțiune documentară cu Ariana Martínez și Mónica Miranda.

Vineri, 29 noiembrie, Aitana Sánchez-Gijón, Juan Carlos Vellido, Álex Villazán și Júlia Roch vor da viață personajelor din „Mama”, o comedie neagră captivantă și emoționantă a dramaturgului laureat al Oscarului Florian Zeller.

Cum nu se putea altfel, dansul va avea și el loc în program, și o va face cu ajutorul Companiei Losdedae, care va sosi sâmbătă, 30 noiembrie, cu „Atât de flori”, cu Chevi Muraday și Alejandro. Palomas.

Pentru ultima parte a anului

Decembrie va începe cu „Fapte și greșeli”, care va ajunge vineri, 13, cu Ángeles Martín, Jorge Sanz și Gonzalo Hermoso.

Pentru vineri, 20 decembrie, teatrul și-a rezervat scenele pentru „Colecția”, un nou text din Premiul Prince of Asturias pentru Literatură Juan Mayorga cu José Sacristán, Ana Marzoa, Ignacio Jiménez și Zaira Montes.

Sâmbătă, 28 decembrie și duminică, 29 decembrie, locuitorii Alcalá se vor putea bucura de spectacolul de succes „Alcalá me mata”, un clasic în orașul nostru cu râsete garantate dintr-o distribuție condusă de Nene.

La fel, de Crăciun vă puteți bucura de concertele de Crăciun ale Orchestrei Filarmonicii Cervantina din cele 25 de vile sâmbătă, 14 decembrie; Orchestra Ciudad de Alcalá duminică, 15 decembrie, Formația Simfonică Complutense, sâmbătă, 21 decembrie, precum și concertul Reyes cu Madrid Sinfónica Décimo Arte de sâmbătă, 4 ianuarie.

La începutul lunii ianuarie, mai exact pe 3, va reveni din nou spectacolul de muzică de familie „Canticuénticos”.

Revenirea clubului Alcine

Alonso a ținut să-și amintească că „nu va fi doar teatru, dans sau muzică pe care le vom găsi în acest nou sezon al Teatro Salón Cervantes, deoarece ne vom bucura și de cel mai bun cinema”.

Clubul Alcine va începe pe 18 septembrie cu o dramă romantică, „Out of Season” și „Second Prize”. Deja în octombrie, vă puteți bucura de comedia argentiniană „Puan” și de serialul care, împreună cu Amnesty International, este dedicat drepturilor omului în lume de câteva decenii. Va fi preambulul celei de-a 53-a ediții ALCINE, care anul acesta se va desfășura între 7 și 17 noiembrie.

În încheiere, consilierul pentru Cultură i-a încurajat pe toți cetățenii „să participe și să se bucure de oferta culturală variată pe care Teatro Salón Cervantes o oferă în ultimele patru luni ale anului, un moment minunat pentru a trăi diferite experiențe teatrale, muzicale, cinematografice… de pe scaunul unui teatru.”

Biletele pot fi achiziționate fizic de la casa de bilete a teatrului, tot online prin www.culturalcala.es și de la totemurile instalate la Birourile de Turism.

De remarcat este și lansarea încă din luna mai a unui nou mod de procesare a Cardului Prietenii Teatrului, care este achiziționat într-un mod la fel de simplu ca achiziționarea unui bilet, și poate fi descărcat pe telefonul mobil pentru a-l avea mereu accesibil. Cardul își menține prețul de 25 de euro pe an și îți permite să te bucuri de reduceri de 25% la majoritatea spectacolelor de teatru.

Sursa: Noul sezon începe la Teatro Salón Cervantes cu mari protagoniști precum Héctor Alterio, María León, José Sacristá…