#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi apelarea pentru 267 de noi posturi de pompieri pentru Corpul regional, cel mai mare înregistrat în cei aproape 60 de ani de istorie, așa cum a anunțat în cadrul intervenției sale în Dezbaterea de stat a regiunii. în Adunare.

Publicarea cerințelor în Monitorul Oficial se va efectua în această vineri, reunind într-un singur apel încorporarea a 142 de angajați împreună cu 125 de posturi solicitate în Serviciul Public pentru Pompierii din Comunitatea Madrid, cu scopul de a reducerea termenelor de procesare și creșterea numărului de profesioniști din personalul său cu aceste 267 de posturi începând din 2026.

În prezent există 1.580 de pompieri care prestează acest serviciu în comunitatea autonomă, la o rată de unul la fiecare 4,65 kilometri pătrați, ceea ce plasează Madrid ca regiune cu cea mai mare acoperire din Spania, fără a lua în considerare capitala și municipiile Alcorcón și Fuenlabrada. care își servesc populațiile cu resurse proprii.

Tocmai, Serviciul de Stingere a Incendiilor din acest ultim municipiu va fi integrat în Departamentul de Pompieri al Comunităţii Madrid în 2025, în cadrul proiectului iniţiat de Agenţia de Securitate şi Situaţii de Urgenţă Madrid112 (ASEM112) în 2018, şi care urmăreşte eliminarea în continuare a limitelor administrative. în managementul situațiilor de urgență. Această situație de conducere se va consolida odată cu noile promoții care se vor alătura în 2026 și 2027, ajungând la peste 1.800 de pompieri în Corpul regional.

Anunțul noilor poziții avansate de Díaz Ayuso reafirmă angajamentul guvernului regional, exprimat în Dezbaterea de investiții din 2023, de a crește numărul de profesioniști în slujba madrilenilor în această legislatură. De asemenea, se reflectă și acordurile încheiate cu reprezentanții lucrătorilor din Corp.

Pe de altă parte, 125 de pompieri își încep pregătirea și în această vineri la Institutul de Formare Cuprinzătoare în Securitate și Situații de Urgență (IFISE) și vor ajunge la destinații în iunie 2025. Centrul, redeschis în 2018 de guvernul regional în spațiul de foste dotări ale Academiei de Poliție Locală, are o suprafață de 130.774 mp. Acestea includ una dintre cele mai bune galerii de tir din țară, terenuri de antrenament pentru intervenție de urgență, 39 de săli de clasă, o sală de adunări și numeroase spații sportive.

Înăsprirea penalităților și aprobarea Planului AEROCAM

Pe de altă parte, Díaz Ayuso a anunțat că Comunitatea Madrid va cere guvernului central să modifice legislația care ar duce la pedepse mai dure împotriva incendiarilor. „Pentru cei care caută să deterioreze moștenirea noastră naturală, punând vieți în joc”, a menționat el în timpul discursului său.

Printre puterile Pompierilor se numără lupta împotriva incendiilor forestiere împreună cu Brigăzile și Agenții Silvici. Tocmai, acesta din urmă, însărcinat cu investigarea acestui tip de incident, a reuşit în această vară să lămurească şi să pună la dispoziţia Gărzii Civile persoana care ar fi declanşat mai multe incendii în zone de mare valoare ecologică din regiune.

De asemenea, ASEM112, încă de la crearea sa, actualizează toate planurile esențiale de protecție civilă pentru acțiune coordonată și eficientă împotriva riscurilor naturale și antropice. Prin acest ordin, Executivul regional va aproba Planul special pentru situațiile de urgență aeronautică a aviației civile (AEROCAM), pentru îmbunătățirea capacității de intervenție în dezastrele aeriene care pot apărea în aeroporturi sau ca urmare a prăbușirilor aeronavelor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță cel mai mare apel pentru posturi din istoria Departamentului de Pompieri al Comunității Madrid