#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi, în timpul discursului său din prima zi a Dezbaterii privind starea regiunii, care a avut loc în Adunarea de la Madrid, că Executivul regional va crea noile titluri de părinți de mari dimensiuni. și familiile monoparentale care le vor permite să beneficieze de noi avantaje și bonusuri.

În primul caz, se vor stabili cerințele de acces, documentația necesară și condițiile de procesare pentru ca părinții cu trei sau mai mulți copii să mențină această recunoaștere pe viață, chiar dacă cel mai mic a împlinit 26 de ani, permițându-i accesul și bucuria de beneficiile determinate de Administrația autonomă.

Această acțiune face parte din Strategia de la Madrid pentru protecția maternității și paternității și promovarea natalității și a concilierii 2022/2026 și are ca scop satisfacerea celor mai mari nevoi în creșterea acestor părinți, care își văd capacitatea de economisire limitată în ceea ce privește familii cu mai puțini copii.

În același mod, se va stabili cadrul legal necesar pentru recunoașterea și acreditarea statutului de familie monoparentală, care va cuprinde măsuri specifice de protecție a acestui grup, care este estimat la peste 250.000 de cazuri în regiune. Situațiile în care există un singur părinte vor fi recunoscute pentru ca aceștia să se poată bucura de noi drepturi și servicii, a căror dezvoltare va fi stabilită de administrația regională în sfera sa de competență.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță noi titluri pentru părinții familiilor numeroase și monoparentale cu noi avantaje și bonusuri