#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi, în prima zi a Dezbaterii privind starea regiunii desfășurată de Adunarea Autonomă, implementarea unui Plan de Dinamizare a sectorului primar cu ajutoare noi pentru îmbunătățirea digitalizării și facilitează schimbarea generațională în mediul rural madrilen.

Această inițiativă a Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor include subvenții pentru încurajarea încorporării tinerilor între 18 și 40 de ani în această activitate, cu o investiție de 2,5 milioane de euro. În cazul fermierilor și fermierilor noi cu vârste cuprinse între 41 și 60 de ani, bugetul avut în vedere este de 1,5 milioane. Se va acorda prioritate succesiunii în ferme, încurajând acei profesioniști care vor să renunțe la ele și să se pensioneze.

În plus, va începe un program cuprinzător care va include instruire în afaceri și management administrativ, precum și relații electronice cu Administrația. Va avea tutori, stagii în companii și deplasări tehnice, precum și un registru al tinerilor fermieri care facilitează accesul preferențial la ajutor.

Modernizarea infrastructurii de irigare

Planul de Dinamizare a Sectorului Primar include, de asemenea, o îmbunătățire a infrastructurii de irigații, pentru reducerea pierderilor de apă și a costurilor consecvente, riscul de a suferi episoade de secetă, promovând totodată autosuficiența energetică. Astfel, guvernul regional va accelera procedurile de lucru pentru modernizarea acestui tip de construcții, precum cele aflate în renovare din La Poveda sau Fuentidueña de Tajo, cu o investiție de peste 3 milioane de euro.

În acest sens, vor fi consolidate și studiile Institutului Madrid de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară (IMIDRA), care permit nu doar recuperarea culturilor originale, ci și îmbunătățirea celor actuale în ceea ce privește adaptarea acestora la conditii climatice variabile. De exemplu, cele efectuate în condiții de lipsă de apă.

Piața și magazin fizic cu produse Madrid

Executivul regional va crea o piață virtuală (piata) care va sprijini comercializarea produselor locale printr-un canal digital, și își va consolida prezența în magazine și piețe, precum și în lanțul HORECA (hoteluri, restaurante și cafenele).

Totodată, Guvernul de la Madrid va aproba reforma legală care permite fermierilor și fermierilor comercializarea directă în fermele lor, având ca scop promovarea turismului agricol (vizite în livezi, fabrici de brânzeturi, crame, cooperative).

Digitalizarea creșterii animalelor pentru creșterea profitabilității

Un alt dintre proiectele incluse în Plan este deschiderea viitoare a Centrului Digital de Zootehnie, cu sediu fizic și platformă. on-line. Printre liniile sale fundamentale se numără utilizarea noilor tehnologii aplicate activității zootehnice, în vederea creșterii profitabilității acesteia, prin reducerea costurilor și eficientizarea procedurilor.

Pentru a face acest lucru, vor avea o linie de finanțare care vizează inovarea în sector, automatizarea și îmbunătățirea continuă a proceselor. În plus, vor avea loc cursuri de formare în afaceri, management administrativ și relații electronice cu Administrația. Iar instrumentele digitale vor ajuta la managementul de la distanță și cuprinzător al fermelor, ceea ce va avea ca rezultat o mai bună reconciliere a vieții profesionale cu cea personală, atât de solicitantă în sectorul primar.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso propune un nou ajutor pentru digitalizarea sectorului primar și pentru a facilita schimbarea generațională în mediul rural madrilen