#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că serviciul de mobile banking va ajunge în toate municipalitățile din regiune care nu au un birou financiar fizic, așa cum s-a avansat în Dezbaterea despre starea regiunii în Adunarea de la Madrid. Extinderea va intra în vigoare din ultimul trimestru al anului și va permite acordarea de atenție personală și personalizată a 70.357 de locuitori dintr-un total de 70 de municipii.

Pentru a facilita incluziunea financiară deplină în regiune, Executivul regional, în colaborare cu CaixaBank, va lansa acest tip de asistență printr-un birou mobil care va întări orele de atenție și va aborda aceste zone pentru a facilita executarea celor mai frecvente operațiuni. , printre care se remarcă retragerea de numerar, depozite sau plata facturilor și impozitelor.

De asemenea, prezența va crește în zonele cu mare cerere de ajutor, în special persoanele în vârstă sau cu un anumit tip de dizabilități care locuiesc în zonele cele mai rurale, evitându-se astfel strămutarea.

Guvernul regional va fi însărcinat cu facilitarea contactului și a acționa ca mediator între consiliile orășenești și entitatea bancară, în principal în ceea ce privește transferul de spații publice pentru parcarea vehiculelor, publicitate sau acces la alimentarea cu energie electrică și GPRS mobil pentru normal dezvoltarea muncii.

Această inițiativă face parte din program Orașe cu viață pe care guvernul regional a lansat cu 13 măsuri de revitalizare a municipiilor cu mai puțin de 20.000 de locuitori. Orașele în care vor fi oferite aceste locuri de muncă sunt La Acebeda, Alameda del Valle, Ambite, Anchuelo, El Atazar, Batres, El Berrueco, Berzosa del Lozoya, Braojos, Brea de Tajo, Cabanillas de la Sierra, La Cabrera, Canencia, Carabaña. , Casarrubuelos si Cervera de Buitrago.

Se adaugă Colmenar del Arroyo, Corpa, Fresnedillas de la Oliva, Fresno Torote-Serracines, Garganta de los Montes, Gargantilla del Lozoya și Pinilla de Buitrago, Gascones, La Hiruela, Horcajo de la Sierra-Aolso, Horcajuelo de la Sierra, Lozoyuela-. Navas-Sieteiglesias, Madarcos, Montejo de la Sierra, Navalafuente, Navarredonda și San Mamés.

De asemenea, în Olmeda de las Fuentes, Orusco de Tajuña, Patones, Pezuela de las Torres, Pinilla del Valle, Piñuecar-Gandullas, Pozuelo del Rey, Prádena del Rincón, Puebla de la Sierra, Puentes Viejas, Redueña, Ribatejada, Robledillo de la Jara , Robregordo, Rozas de Puerto Real, Santa María de la Alameda, Santorcaz, Los Santos de la Humosa, La Serna del Monte, Serranillos del Valle, Somosierra și Talamanca de Jarama.

În cele din urmă, veți ajunge la Valdaracete, Valdeavero, Valdemaqueda, Valdepiélagos, Valverde de Alcalá, El Vellón, Venturada, Villamanrique de Tajo, Villamanta, Villanueva de Perales, Villar del Olmo, Villavieja del Lozoya și Zarzalejo.

Extinderea Biroului Mobile Citizen Service

Comunitatea va extinde, de asemenea, Birourile Mobile de Servicii pentru Cetăţeni pentru a ajunge personal la cele 143 de municipalităţi cu mai puţin de 20.000 de locuitori. În acest scop, vor fi lansate patru vehicule adaptate, încă două unități, cu o investiție de peste 3 milioane de euro până în 2026.

Acest serviciu public a fost deja asigurat cu două microbuze în orașe cu între 1.400 și 20.000 de locuitori, iar acum va ajunge și în cele mai mici 50 de orașe din regiune. Odată cu această creștere, atât frecvența cât și orele de serviciu vor fi îmbunătățite pentru a aduce Administrația mai aproape de cetățeni.

În Oficiul Mobile Citizen Service puteți efectua proceduri precum depunerea cererilor de informații și îndrumări cu privire la programe sau beneficii ale Comunității Madrid și proceduri precum obținerea Cardului de sănătate virtual pentru cei peste 18 ani, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță că serviciul de mobile banking va ajunge în toate municipalitățile mici care nu au birouri