#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi un nou ajutor de până la 10.000 de euro pentru crearea și întreținerea de magazine și unități de ospitalitate în municipiile cu mai puțin de 1.000 de locuitori, așa cum a anunțat în timpul intervenției sale în Dezbaterea Starea regiunii care se dezvoltă în Adunarea de la Madrid.

Este vorba despre o linie dublă de subvenții, în valoare totală de 700.000 de euro, pentru promovarea noilor afaceri de retail, precum și pentru menținerea celor existente cu scopul de a dinamiza economic și social zonele rurale.

În ceea ce privește sumele, acestea variază între 3.000 și 10.000 de euro, în funcție de faptul că urmează să fie utilizate pentru crearea de noi unități sau pentru întreținerea acestora. Acestea vor acoperi cheltuielile esențiale în ceea ce privește închirierea proprietății, personalul, proviziile și asistența juridică sau tehnică, printre altele.

Printre unitățile favorizate de aceste subvenții se numără cele în care se eliberează produse alimentare, de igienă, optice, ortopedice sau veterinare. De asemenea, curatenie, reparatii si intretinere; mercerii, coafor, săli de sport și academii; pe lângă restaurante, cafenele și baruri.

Obiectivul este ca orașele mai mici să aibă magazine și spații de restaurante pe tot parcursul anului pentru revitalizarea lor. Pentru a beneficia de acest ajutor, Ministerul Președinției, Justiției și Administrației Locale a stabilit cerința ca afacerea să fie deschisă publicului cel puțin patru zile pe săptămână timp de zece luni pe an.

Această inițiativă este inclusă în program Orașe cu viață pe care guvernul regional a lansat cu 13 măsuri de revitalizare a municipiilor cu mai puțin de 20.000 de locuitori. Printre obiectivele sale se numără stabilirea populației și atragerea de noi vecini, promovarea dezvoltării economice și a turismului, contribuția la reechilibrarea teritorială și consolidarea serviciilor publice.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță un nou ajutor de până la 10.000 de euro pentru promovarea comerțului și ospitalității în municipiile cu mai puțin de 1.000 de locuitori