#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi, în prima zi a Dezbaterii Statului Regiunii, începerea procesării proiectului de desfășurare a drumurilor M-600 și M-404. Măsura presupune construirea unui culoar mare de circulație pentru traficul rutier care va circula de la nord la sud prin Madrid.

Inițiativa, care răspunde unei cereri din partea primarilor din zonă, va beneficia în special celor peste 100.000 de locuitori din orașele Valdemorillo, Villanueva de la Cañada, Brunete, Sevilla La Nueva, Navalcarnero, El Álamo, Batres, Serranillos del Valle și Griñón.

Acțiunile planificate acoperă o lungime de 46 de kilometri împărțiți în două tronsoane: drumul M-600 de la M-503 la A-5 și drumul M-404 de la A-5 la M-407. Acest proiect a luat naștere pentru a răspunde creșterii populației anticipate în diferitele amenajări urbane ale populațiilor afectate și creșterii ulterioare a traficului ținând cont de intensitatea mare a traficului care se înregistrează în prezent pe ambele drumuri, cu peste 18.000 de vehicule zilnic M-600 și 12.000 pe M-404.

De asemenea, inițiativa, revendicare istorică a locuitorilor, va contribui semnificativ la consolidarea siguranței pe drumurile aflate în proprietate autonomă, pe lângă îndeplinirea obiectivului de a lucra pentru structurarea teritoriului.

39 de milioane pentru banda a treia a Tres Cantos

Díaz Ayuso a mai reamintit că, în prezent, Comunitatea Madrid a reluat lucrările de construcție a benzii a treia a M-607, între Tres Cantos Norte și varianta de sud a Colmenar Viejo, cu o investiție de 39 de milioane de euro pentru o lungime de tronson de 7,3 kilometri în fiecare direcție.

Aceste lucrări vor începe înainte de sfârșitul anului cu așteptarea că va fi pe deplin operațional într-o perioadă de 24 de luni și cu scopul de a-și îmbunătăți capacitatea, deoarece în prezent susține o circulație de 62.000 de vehicule pe zi în medie. Acest proiect va permite uşurarea traficului într-o zonă a cărei populaţie a crescut şi ea în ultimii ani.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid intenționează să dubleze drumurile M-600 și M-404 pentru a crea un nou coridor de circulație între nord și sud