#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi încorporarea Metro de Madrid în sectorul logistic cu Última Mile, care va permite trenurilor suburbane să transporte mărfuri.

În cadrul intervenției sale în Dezbaterea Starea Regiunii, șefa Executivului regional a explicat că acest proiect pilot se înscrie în inițiativa M4G, care are ca scop reducerea poluării, evitând deplasarea la suprafață a 5.000 de pachete pe zi, precum și aglomerația circulatorie asociată. cu dube de livrare.

Această acțiune, desfășurată în colaborare cu compania de curierat GLS Spain, va începe să funcționeze în următoarele zile pe Linia 12 MetroSur și va dura aproximativ trei luni. Pentru a nu interfera cu deplasările utilizatorilor suburbani, va fi lansat un tren specific pentru transportul transporturilor, aproximativ 700 pe zi, între orele 19.00 și 20.00.

Stațiile prin care va trece acest convoi colectând mărfuri vor fi cele ale Universității Rey Juan Carlos, Alcorcón Central, Spitalul Severo Ochoa și Bercial, al căror timp maxim de oprire nu va depăși trei minute. În orice moment, pachetele vor fi păzite de lucrătorii Metro de Madrid. Ulterior, societatea menționată mai sus se va ocupa de acestea și va proceda la livrarea acestora către destinatari.

În trimestrul următor va începe o a doua fază de testare, împreună cu firma de distribuție CITYlogin, care va avea loc la stația Embajadores de pe Linia 3. Volumul mediu de pachete va fi în jur de 400 zilnic, deci adăugat la cele 700, mai multe mai mult de o mie vor fi distribuite în total.

În acest caz, mărfurile, care provin din zonele periferice ale Madridului, vor fi transportate în zona cu emisii scăzute. ZBE din capitală prin suburban. La primele ore ale dimineții, înainte de începerea serviciului pentru utilizatori, un tren rapid fără pasageri va duce transporturile către Embajadores. Ulterior, compania va colecta marfa și o va distribui clienților folosind mijloace de transport ecologice, precum biciclete sau oameni de livrare pe jos cu cărucioare.

Promovarea noii Agentii de Logistica

În conformitate cu acest proiect, Executivul regional lucrează la crearea viitoarei Agenții de Logistică a Comunității Madrid, care a fost creată cu scopul de a transforma regiunea într-un reper pentru sectorul de distribuție în toată Europa de Sud.

Noua entitate, programată pentru 2025, va adopta un format de colaborare public-privat folosind experiența și cunoștințele actualului Centru de Transport Coslada, care în ultimii 25 de ani a condus o parte notabilă a activității desfășurate în acest domeniu la nivel. regional.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță încorporarea Metro în sectorul logistic cu proiectul Last Mile care permite transportul de mărfuri în trenuri suburbane