#Madrid –

În următoarele luni, Comunitatea Madrid va promova trei proiecte majore de securitate cibernetică pentru a continua să avanseze în protecția cetățenilor, companiilor și administrațiilor împotriva atacurilor informatice. Acestea sunt legate de supraveghere, răspuns la incident și certificatul de locație sigură cibernetică.

Acest lucru a fost explicat astăzi de președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, în timpul discursului său din prima zi a Dezbaterii despre starea regiunii, care a avut loc în Adunarea de la Madrid. De asemenea, Departamentul de Digitalizare lucrează în prezent la un Plan Strategic, care va fi publicat înainte de sfârșitul anului, care va deveni ghidul de prevenire și gestionare a atacurilor informatice în mod protocolizat pe întreg teritoriul Madridului.

De asemenea, evidențiază crearea unui Comitet de securitate a informațiilor, care va stabili setul de politici, principii și proceduri care vor fi utilizate pentru identificarea riscurilor și definirea acțiunilor de protecție a sistemelor. Acest organism va fi format din toate entitățile publice responsabile de această chestiune din Comunitatea Madrid.

Toate aceste măsuri vor fi realizate de Agenția de Securitate Cibernetică, entitate care va promova și un Serviciu de Supraveghere Digitală pentru a anticipa și gestiona eventualele amenințări din municipii, și o Echipă de Răspuns la Incident, cheie pentru detectarea și răspunsul rapid la un atac aceste caracteristici. Această inițiativă va fi esențială pentru orașele mai mici care nu au resursele necesare pentru a face acest lucru. De asemenea, va ajuta organizațiile publice și companiile care o solicită să obțină certificate în acest domeniu.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va promova trei noi proiecte de securitate cibernetică legate de supraveghere și răspuns la incidente