#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi crearea unui Centru interactiv de memorie în memoria Victimelor Terorismului, care va avea o programare permanentă pentru menținerea și diseminarea valorilor democratice și etice. Este ceea ce a avansat șeful Guvernului autonom în prima sesiune a Dezbaterii Starea Regiunii desfășurată în Adunarea de la Madrid.

Această măsură este realizată în conformitate cu Legea pentru Protecția, Recunoașterea și Memoria Victimelor Terorismului din Comunitatea Madrid. Este un spațiu permanent de amintire, atât individual, cât și colectiv, a tuturor oamenilor care au suferit acest flagel, care au fost uciși sau răniți în atacuri. Guvernul regional va investi aproximativ un milion de euro în acest proiect și va fi deschis publicului în 2026.

Noul centru, care va fi situat în zona din jurul Puerta del Sol, lângă sediul președinției Comunității din Madrid, va contribui la demnificarea memoriei victimelor și își propune să încurajeze toți spaniolii să apere libertatea și libertatea. lupta împotriva terorismului.

Memorialul Victimelor Terorismului va avea activități interactive care vor fi adresate, în primul rând, școlarilor pentru ca aceștia să cunoască istoria și importanța păstrării vie a memoriei victimelor și prevenirea violenței. Acest conținut va fi dezvoltat într-un format de realitate extinsă, panouri explicative și expoziții cu materiale grafice și audiovizuale.

De la aprobarea Legii pentru Protecția Recunoașterii și Memoriei Victimelor Terorismului, în 2019, guvernul regional a alocat în total 60 de milioane de euro drept despăgubire acestui grup, ceea ce reprezintă 15 milioane anual pe toată durata acestei legislaturi. Pe lângă aceasta, Executivul regional contribuie cu 300.000 de euro anual pentru ca asociațiile care îi reprezintă să continue munca esențială de a menține vie memoria și demnitatea lor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță crearea unui Centru interactiv de memorie în memoria victimelor terorismului