#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat construirea unui parc urban de 12.000 de metri pătrați în zona ocupată de ansamblul rezidențial El Pilar din San Fernando de Henares, care a trebuit să fie demolat din cauza lucrărilor de construcție. Linia de metrou 7B.

În discursul său din prima zi a Dezbaterii privind starea regiunii desfășurată în Adunarea de la Madrid, șefa Executivului regional s-a referit la acest nou spațiu verde, a cărui investiție de către Guvernul de la Madrid va ajunge la 5 milioane de euro și va fi gata. începând din a doua jumătate a anului 2025.

Lucrarea, realizată de Ministerul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, a fost planificată în două faze care vor începe în ianuarie cu condiționarea străzilor din jur, unde se va acorda prioritate pietonilor față de vehicule. În orice moment, acesta a fost proiectat ținând cont de contribuțiile Consiliului Local local pentru a răspunde nevoilor rezidenților și celor afectați de linia 7B.

Viitorul parc vă va permite să vă bucurați de multiple activități în aer liber, cu zone proiectate cu și fără umbră și cu zone de sport, copii și recreere, adaptate diferitelor vârste.

Atenția acordată locuitorilor din San Fernando de Henares afectați de lucrările de pe 7B a fost întotdeauna o prioritate pentru Guvernul Comunității Madrid. În acest sens, Executivul regional a plătit deja despăgubiri către 67 de familii locale în valoare de aproape 10 milioane de euro și va subvenționa 100% din taxele regionale de administrare care sunt aferente achiziționării unei locuințe de către cei afectați.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță construirea unui parc de 12.000 de metri pătrați în zona ocupată de complexul El Pilar din San Fernando de Henares