#Madrid –

Comunitatea Madrid va avea, înainte de sfârșitul anului 2025, o Rețea de Diagnostic Imagistic, o unitate de stocare centralizată pentru teste radiologice pentru toate spitalele publice și centrele de Asistență Primară. Acest lucru va garanta un singur depozit, astfel încât rezultatele să poată fi consultate de către specialist, din oricare dintre aceste infrastructuri ale Serviciului de Sănătate din Madrid. Măsura va accelera opiniile, va avansa tratamentele și va îmbunătăți calitatea muncii clinice.

În timpul discursului său din prima zi a Dezbaterii privind starea regiunii, președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi acest proiect care va permite gestionarea oricărui test imagistic, indiferent de spital sau centru în care a fost efectuat. . În plus, a detaliat setul de alte inițiative din domeniul Sănătății Digitale în care lucrează Guvernul regional.

Astfel, după testul pilot, se va realiza implementarea unei platforme de management al pacienților cu care se va promova spitalizarea la domiciliu prin utilizarea dispozitivelor inteligente IOT (Internet of Things) conectate de la distanță cu medicii. În acest fel, acele persoane care prin decizie opțională pot fi supuse recuperării și urmăririi de la domiciliu, vor face acest lucru confortabil și în siguranță. Se va folosi ori de câte ori protocolul medical îl definește și pacientul o dorește.

În ceea ce privește cercetarea, vor fi aplicate noi modele de medicină predictivă prin utilizarea tehnologiei înalte, precum Inteligența Artificială, pentru a detecta comportamente de risc în rândul populației și, de acolo, a ajunge la concluzii cu care să se anticipeze, să prevină și să trateze bolile. Promovarea acestei discipline urmărește și optimizarea resurselor și îmbunătățirea răspunsului la urgențele sanitare.

Pe de altă parte, și în aceeași linie de promovare a studiului medical, Díaz Ayuso a reamintit că Guvernul regional va extinde capacitatea Centrului de Analiză Genomică din Madrid. Această resursă publică se concentrează pe realizarea diagnosticelor precoce și depistarea modificărilor genetice pentru a promova acțiunea rapidă în anumite patologii, fie pentru a opri dezvoltarea acestora, fie pentru a avea o opinie corectă.

În plus, Departamentul de Digitalizare lucrează pentru ca, până la sfârșitul anului viitor, Cardul Virtual de Sănătate (TSV) să ajungă la cinci milioane de utilizatori, ajungând la 100% din populație. Pentru a face acest lucru, vor fi încorporate noi funcționalități, cum ar fi un asistent virtual, rezultatele screening-ului neonatal (testul călcâiului) și alergii, sau datele de monitorizare a sarcinii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Toate spitalele publice din Comunitatea Madrid vor fi integrate în rețeaua centralizată de diagnosticare imagistică înainte de sfârșitul anului 2025