#Madrid –

Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid (MARPA) se alătură mâine Nopții Patrimoniului, deschizându-și ușile în mod excepțional până la miezul nopții. În acest fel, vizitatorii vor putea descoperi atât expoziția temporară Vânători de Dragoni, una dintre cele mai vizitate din istoria instituției, cât și colecția permanentă, într-un moment total diferit de cel obișnuit.

Mai mult, printre noile caracteristici ale acestui spațiu muzeal pentru lunile următoare se numără și celebrarea primei ediții a atelierului de știință și paleontologie, Dragoni de vânătoaredestinat copiilor cu vârsta de peste 10 ani. Timp de o oră, participanții vor putea afla mai multe despre acești oameni de știință și descoperirile lor, vor lucra cu replici ale fosilelor și vor afla cum a evoluat viziunea acestor animale. Această propunere se va repeta în fiecare sâmbătă și duminică la aceeași oră până pe 12 ianuarie 2025.

Continuând cu programarea, la ora 17:30 sâmbăta aceasta va fi proiectat filmul, cu intrare liberă până la împlinirea capacitatii. Valea Concavenatorregizat de Víctor Matellano, care surprinde momentul descoperirii din Cuenca del Concavenator corcovatus.

La finalul proiecției va avea loc o discuție sub titlu Concavenator, o creatură a cinematografieila care va participa realizatorul, expert în machiaj și efecte speciale, Colin Arthur. În cariera sa, titluri precum 2001: o odisee în spațiu şi Strălucirea de Stanley Kubrick sau Povestea fără sfârșit de Wolfgang Petersen. Alături de el vor fi prezenți José Luis Sanz, profesor de Paleontologie la Universitatea Autonomă din Madrid, și Matellano.

Publicul va putea, de asemenea, să viziteze expoziţia permanentă a muzeului pentru a afla despre evoluţia Comunităţii Madrid, prin vestigiile găsite în diferitele situri din regiune. Aici veți găsi vestigii ale faunei care a populat-o cu milioane de ani în urmă, ale cărei fosile sunt expuse în Sala de Paleontologie Emiliano Aguirre, până la obiecte arheologice de la popoarele care au locuit-o de-a lungul timpului: carpetani, romani și vizigoți.

Pentru mai multe informații și rezervare de locuri pentru fiecare sesiune, se poate face prin intermediul site-ului Muzeul Arheologic și Paleontologic al Comunității Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide porțile Muzeului Arheologic și Paleontologic regional până la miezul nopții pentru Noaptea Patrimoniului