#Torrejon – • 53% dintre elevii din centrele de învățământ publice din Torrejón primesc deja educație bilingvă

• Centrele școlare pe care le are orașul sunt: ​​20 de școli publice de Învățământ Primar și Preșcolar, 8 institute publice de Învățământ Gimnazial, 6 grădinițe publice, 5 școli ordinare charter, 1 centru privat de formare profesională, 1 școală publică de Învățământ Special și 1 școală charter. pentru Educație Specială

• Torrejón de Ardoz are peste 25.000 de studenți repartizați în cele 42 de centre educaționale ale orașului. Grădinițele au înscriși 1.001 elevi, școlile preșcolare și primare 12.926, gimnaziul 6.604, liceul 1.865, pregătire profesională 2.472 și învățământul special 135 elevi.

• Alejandro Navarro a evidențiat că „înainte de începerea anului școlar, lucrările de îmbunătățire efectuate în timpul verii cu programul City Council Improves Public Schools au fost deja finalizate. Anul acesta se investesc 750.000 de euro în renovari și îmbunătățiri în toate școlile publice din Torrejón, la care trebuie adăugat costul de 394.460 de euro și 239.973 de euro care au presupus înlocuirea acoperișului grădiniței La Cigarra y La Hormiga și CEIP Vicente Aleixandre. , respectiv. Toate acestea fac o investiție totală în 2024 în școlile publice din Torrejón de 1.384.433 de euro.”

• Primarul a reamintit că „lucrăm la proiectul care va fi lansat în următoarele luni pentru a climatiza toate școlile publice din Torrejón și care va fi dezvoltat în două faze și despre care vom raporta”

Un total de 25.003 de elevi sunt înscriși în cele 42 de centre educaționale din Torrejón de Ardoz. 53% dintre elevii din centrele de învățământ publice din Torrejón primesc deja educație bilingvă. Centrele școlare pe care le are orașul sunt: ​​20 de școli publice pentru Învățământul Preșcolar și Primar, 8 institute publice pentru Învățământul Gimnazial, 6 grădinițe publice, 5 școli ordinare charter, 1 centru privat de formare profesională, 1 școală publică de Învățământ Special și 1 școală charter pentru educație specială. Primarul, Alejandro Navarro Prieto, directorul teritorial de educație al zonei Madrid de Est, Marcos Rafael Moreno Sánchez și consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, au prezentat începutul noului an școlar la școala Antonio Machado , împreună cu directorul acestui centru, Eduardo Sánchez.

Torrejón de Ardoz, 12 septembrie 2024. Torrejón de Ardoz are peste 25.000 de studenți repartizați în cele 42 de centre educaționale ale orașului. Grădinițele au înscriși 1.001 elevi, școlile grădinițe și primare 12.926, școlile gimnaziale 6.604, liceul 1.865, formarea profesională 2.472 și învățământul special 135 elevi.

6 institute publice de învățământ secundar sunt deja bilingve: „Valle Inclán”, „Las Veredillas”, „Luis de Góngora”, „León Felipe”, „Isaac Peral” și „Juan Bautista Monegro”; 9 școli publice: „Buen Gobernador”, „Joaquín Blume”, „Severo Ochoa”, „Giner de los Ríos”, „Vicente Aleixandre”, „Beethoven”, „Pinocchio”, „Antonio Machado” și „Miguel de Cervantes”; și 4 școli charter: „Humanitas”, „San Juan Bosco”, „San Juan Evangelista” și „JABY”

În plus, trebuie menționat că anul acesta școlile publice „Juan Ramón Jiménez”, „La Gaviota” și „Gabriel y Galán” au o grădiniță pentru copii de la 0 la 3 ani, trei centre care oferă acum acest prim ciclu. a Educaţiei timpurii.

Pe de altă parte, timp de doi ani de școală, Torrejón a avut prima școală publică de educație specială numită „Iker Casillas”. Acest centru public de educație specială este unul dintre cele mai inovatoare și avangardiste din Spania. A fost construită pe un teren donat de Consiliul Local Torrejón de Ardoz situat pe Avenida de la Constitución, lângă cartierul La Zarzuela. Comunitatea Madrid a investit 3,6 milioane de euro în construcția sa, și are 100 de locuri pentru studenții cu vârste între 3 și 21 de ani care au nevoi educaționale speciale, întărind astfel oferta educațională a acestui tip de predare adaptată copiilor și tinerilor din Torrejón de Ardoz.

Alejandro Navarro a subliniat că „înainte de începerea anului școlar sunt deja finalizate lucrările de îmbunătățire efectuate în timpul verii cu programul City Council Improves Public Schools. Anul acesta se investesc 750.000 de euro în renovari și îmbunătățiri în toate școlile publice din Torrejón, la care trebuie adăugat costul de 394.460 de euro și 239.973 de euro care au presupus înlocuirea acoperișului grădiniței La Cigarra y La Hormiga și CEIP Vicente Aleixandre. , respectiv. Toate acestea fac o investiție totală în 2024 în școlile publice din Torrejón de 1.384.433 de euro.”

Investițiile ajung la aspecte foarte diferite ale centrelor de învățământ și întotdeauna în cadrul celor solicitate chiar de școli, precum montarea de pergole noi la intrările în centre, renovarea toaletelor, înlocuirea ferestrelor, jaluzelelor și ușilor, vopsirea și adaptarea diferitelor săli de clasă și săli, amplasarea de copertine, precum și crearea de rampe și eliminarea bordurilor pentru îmbunătățirea accesibilității, printre alte investiții.

Primarul a amintit că „lucrăm la proiectul care va fi lansat în lunile următoare pentru a climatiza toate școlile publice din Torrejón și care va fi dezvoltat în două faze și despre care vom raporta”.

Sursa: Un total de 25.003 de elevi sunt înscriși în noul an școlar în cele 42 de centre educaționale din Torrejón de Ardoz