#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat în timpul celei de-a doua zile a Dezbaterii Starea Regiunii că va recupera Direcția Generală a Femeii, care va înlocui actuala Direcție Generală a Egalității și va consolida rețeaua. de resurse pentru îngrijirea femeilor victime ale violenței, una dintre cele mai complete și de pionierat din Spania.

Din 2009, Comunitatea Madrid are Centrul de îngrijire cuprinzătoare pentru femeile victime ale violenței sexuale (CIMASCAM). De asemenea, dispune de un Centru de Criză 24 de ore din 24, care a început să funcționeze la începutul anului 2023, pentru a oferi îngrijiri specializate victimelor violenței sexuale 365 de zile pe an, iar a doua dintre aceste caracteristici se va deschide în săptămânile următoare cu locuri rezidențiale.

În plus, anul acesta va deschide un centru de pionierat pentru a ajuta femeile să părăsească prostituția, în care li se va oferi îngrijire socială, juridică, psihologică și resurse și instrumente pentru încorporarea lor pe piața muncii, precum și un centru specializat pentru victimele violenței. cu dizabilități intelectuale.

Direcția Generală a Femeii va continua să ofere sprijin și însoțire femeilor antreprenoare în proiectele lor, cu programe de impulsionare a carierei lor profesionale. În plus, va consolida acțiunile pe care le-a dezvoltat pentru a facilita inserția socială și profesională a femeilor vulnerabile.

Profesioniștii din acest domeniu al Ministerului Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale coordonează, de asemenea, măsuri cu entitățile locale pentru promovarea egalității de șanse pentru femei, în principal în ocuparea forței de muncă, precum și pentru promovarea concilierii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso recuperează Direcția Generală a Femeilor din Comunitatea Madrid