#Madrid –

Comunitatea Madrid a deschis termenul limită pentru a solicita ajutor pentru proiecte de colaborare public-privat în cercetare, dezvoltare și inovare (C&D&I). Aceștia trebuie să aibă un buget minim de 1,5 milioane de euro, o durată cuprinsă între 24 și 36 de luni, iar suma pe care o vor primi poate ajunge până la 1.250.000 de euro pe an.

Cu o investiție din partea Executivului regional de 15 milioane, grupuri formate din cel puțin o companie mare, două IMM-urile și o organizație publică de cercetare care își desfășoară activitatea în regiune. Lucrările se pot concentra pe domeniile proceselor umane și sociale, comunicațiilor și transformării digitale, tehnologiilor avansate care permit, tranziția ecologică, sănătatea globală și biotehnologie și agroalimentare. Datorită acestei inițiative a Ministerului Educației, Științei și Universităților, grupurile de afaceri vor putea elabora studii de fezabilitate, proiecte de cercetare industrială și dezvoltare experimentală.

În plus, guvernul regional a cerut o altă linie de ajutor pentru promovarea inovației tehnologice în rândul comunității de afaceri. În acest caz, investiția va fi de 4,5 milioane timp de trei ani, iar entitățile de diseminare a cercetării, organizațiile non-profit și alți agenți economici pot beneficia.

Scopul este stimularea activității prin încurajarea folosirii în comun a facilităților și a schimbului de cunoștințe teoretice și practice, iar proiectele vor primi maximum 450.000 de euro. Termenul limită de depunere a cererilor pentru ambele granturi va fi până pe 30 septembrie pe site-ul web al Comunitatea Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid oferă ajutor de până la 1,2 milioane pentru proiecte de colaborare public-privat în domeniul cercetării, dezvoltării și i.