#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat miercuri o investiție de 2,8 milioane de euro pentru întreținerea a 54 de locuri publice de îngrijire rezidențială pentru minori, acorduri care sunt valabile de la 1 ianuarie până la 31 decembrie 2025.

Primul dintre contracte, dotat cu 1,8 milioane de euro, se concentrează pe îngrijirea rezidențială a 20 de minori, între 12 și 18 ani, cu o măsură de protecție în două resurse specializate în îngrijirea sănătății mintale din Comunitatea Madrid. Unul este situat în cartierul Usera și altul în Fuencarral-El Pardo. Metodologia utilizată se concentrează pe atingerea autonomiei maxime și a adaptării sociale într-un mediu normalizat.

Al doilea dintre contracte stabilește o investiție de 975.000 de euro pentru 34 de locuri de plasament pentru minori în două unități situate în districtele Puente de Vallecas și Chamberí. Ei caută să creeze un mediu familial care să le favorizeze integrarea.

În sfârșit, a fost aprobat și un acord în valoare de 527.000 de euro pentru administrarea a două centre de urgență pentru violență împotriva femeilor și copiilor acestora, de la 1 decembrie 2024 până la sfârșitul lunii februarie 2026. Aceste dispozitive oferă cazare, întreținere și îngrijire cuprinzătoare: psihologică, îndrumarea și sprijinul educațional, social și juridic pentru a realiza reintegrarea socială și profesională a femeilor pe care le deservesc.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid alocă 2,8 milioane de euro pentru 54 de locuri publice pentru îngrijirea rezidențială a minorilor