#Madrid –

Comunitatea Madrid a lansat Planul de revitalizare a întreprinderilor mici 2024-2027, în care Executivul regional investește 20 de milioane de euro, pentru a îmbunătăți competitivitatea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) prin încorporarea noilor tehnologii în activitățile lor.

Printre măsurile avute în vedere de această inițiativă se numără ajutoarele pentru întreprinderea de proiecte de modernizare și digitalizare, adaptarea afacerilor la nevoile clienților și pentru a le face mai atractive. Acum este deschisă apelul pentru a aplica aceste subvenții, care are un buget de 2 milioane de euro, și în care au prioritate unitățile înființate, adică cele cu o experiență de peste 50 de ani, care au cel mai mare punctaj de timp pentru a le accesa .

Ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, a vizitat astăzi supermarketul Piața Unită din cartierul Madrid Fuencarral-El Pardo, care a întreprins o renovare completă cu înlocuirea mobilierului și îmbunătățirea eficienței energetice și a semnalizării interioare și exterioare.

Albert a explicat că ajutorul de la Comunitatea Madrid, cu maximum 10.000 de euro pe beneficiar, este destinat să acopere lucrările de extindere, transformare și renovare a unităților sau atelierelor de artizanat, precum și o parte din costurile de investiții implicate de deschidere.

De asemenea, le permite să fie utilizate pentru achiziționarea de echipamente, utilaje sau mobilier specializate, precum și pentru instalarea de echipamente și software informatic sau tehnologic. Pot fi solicitate până pe 16 septembrie site-ul executivului regional.

Masuratori pentru piete si galerii comerciale

Albert a mai indicat că guvernul regional va lansa în curând o linie de ajutoare specifice pentru piețe și centre comerciale, așa cum a avansat președintele Díaz Ayuso în dezbaterea despre starea regiunii care a avut loc săptămâna aceasta. Acestea vor putea finanța acțiuni de reformă și reabilitare, înlăturarea barierelor arhitecturale, investiții în sisteme care îmbunătățesc eficiența energetică, studii și/sau analize înainte de realizarea lucrărilor, printre altele.

„Din Comunitatea Madrid vom continua să sprijinim întreprinderile mici IMM-urile membrii familiei, astfel încât să își poată îmbunătăți serviciul pentru clienți, să concureze și să-și îmbunătățească performanța cu scopul de a contribui la continuitatea afacerii”, a menționat Albert.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează Planul de revitalizare a întreprinderilor mici 2024-2027 în care se acordă prioritate afacerilor înființate