#Madrid –

Anul acesta, Comunitatea Madrid alocă 6 milioane de euro Programului INVESTIGO pentru a încuraja angajarea tinerilor specializați în C&D&i și care pot dezvolta proiecte de cercetare în centre publice și private. Valoarea ajutorului pe persoană și an va varia între 22.405 și 33.108 euro în funcție de grad. Este a treia ediție a acestei inițiative de care, până acum, au beneficiat un total de 820 de persoane.

Consiliul de Guvern a aprobat săptămâna aceasta prevederea acestei inițiative a Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă cu care costurile cu forța de muncă (salariile și contribuțiile la asigurările sociale) ale noilor angajați vor fi acoperite pe o perioadă de douăsprezece luni în zi întreagă. Suma per persoană angajată pe an va varia între 22.405 și 33.108 euro în funcție de grad.

Cerința este ca aceștia să aibă vârsta sub 30 de ani, înregistrați ca șomeri și cu pregătirea și profilul corespunzătoare în domeniul C&D&i (Master, Licență, Licență, Inginerie, Arhitectură, Diploma, Inginerie Tehnică, Arhitectură Tehnică, Doctorat sau FP de nivel intermediar sau superior).

Beneficiarii subvențiilor pot fi atât organizații publice, cât și private, universități, centre tehnologice sau companii. Din investiția globală, 4 milioane vor fi legate de dezvoltarea de proiecte care nu au caracter de activitate economică, de către organizații de cercetare și diseminare a cunoștințelor indiferent de natura firmei contractante.

Concesiunea va urma procedura simplificata de licitatie competitiva, in ordinea introducerii cererilor si pana la epuizarea creditului. Aceștia pot fi chemați în judecată din ziua următoare publicării extrasului apelului în Monitorul Oficial al Comunității Madrid prin intermediul site-ului internet al sediului electronic la adresa www.comunidad.madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă un ajutor de până la 22.400 de euro pentru angajarea tinerilor cercetători în cercetare, dezvoltare și inovare