#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să subvenționeze până la 60% din investiția realizată de companiile mici și mijlocii (IMM-uri) cu șapte milioane de euro în aplicarea soluțiilor industriale bazate pe inteligența artificială (IA). Departamentul de Digitalizare, responsabil de inițiativă, a publicat deja bazele ajutorului în Monitorul Oficial al Comunității Madrid.

The IMM-urile Cei care beneficiază de această măsură o vor putea alege pe cea care se potrivește cel mai bine activității lor dintr-un catalog larg de aplicații bazate pe AI. În acest proces, aceștia vor fi asigurați cu sprijinul altor companii și al marilor companii tehnologice, care le vor acționa ca îndrumați și îi vor sfătui la dezvoltarea noilor instrumente.

Utilizarea Inteligenței Artificiale poate, de exemplu, să detecteze și să avertizeze despre o defecțiune recurentă într-o linie de asamblare și să aplice o alternativă care economisește timp, efort și resurse.

În domeniul transporturilor, este posibil să se îmbunătățească managementul flotei, planificarea rutelor și luarea deciziilor în același timp, astfel încât acestea să se poată adapta la condițiile în schimbare de pe drum și să ofere alternative în caz de aglomerație sau probleme neprevăzute. În logistică, este un suport atunci când vine vorba de optimizarea operațiunilor din depozit prin utilizarea roboților autonomi care pot muta produsele mai eficient.

Aceste ajutoare aprobate de Executivul regional consolidează transformarea digitală a rețelei de afaceri a regiunii, promovând dezvoltarea economică și socială a întregului teritoriu. Ele fac parte din Programul European de Rețele de Specializare Tehnologică (RETECH).

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid subvenționează până la 60% din investiția făcută de IMM-uri în soluții industriale cu inteligență artificială