#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a vizitat astăzi Centrul de îngrijire de zi specializată în scleroza laterală amiotrofică (ALS) de la Spitalul public Enfermera Isabel Zendal, unde a anunțat prelungirea programului de îngrijire pentru a crește furnizarea de servicii pentru pacienți. si familiile. „Comunicarea stă la baza tuturor, nu sunteți singuri, dar împreună vom reuși să îmbunătățim treptat viața pacienților, dar mai ales să amânăm această boală foarte dificilă”, a spus el.

Díaz Ayuso a vizitat facilitățile însoțit de Jordi Sabaté, un lider în lupta și vizibilitatea acestei boli. De astăzi, acest complex de referință de pionier în lume își deschide porțile de luni până vineri de la 8:00 la 21:00 (încă cinci ore) și sâmbătă de la 8:00 la 15:00, oferind acoperire completă. aceşti oameni. Cu o capacitate de a primi 60 de persoane pe zi, a primit 78 de la inaugurarea sa în aprilie anul trecut. Toți beneficiază de îngrijiri medicale de primă clasă, la care se adaugă îngrijiri psihologice, asistență medicală, kinetoterapie, logopedie și terapie ocupațională. , care vizează îmbunătățirea calității vieții și a autonomiei acestora într-un mediu sigur și prietenos.

Utilizatorii acestei resurse publice provin din unitățile ALS ale spitalelor publice 12 de Octubre, Clínico San Carlos și La Paz, din capitală, Infanta Elena de Valdemoro și Rey Juan Carlos de Móstoles. Unitatea de spitalizare intermediară a Spitalului public Santa Cristina din Madrid se va alătura acestei rețele ALS în 2025. Acesta este un proiect care va găzdui 10 săli cu capacitatea de a asista 15 persoane și de a răspunde nevoilor de internări prelungite, unde vor fi garantate terapii multidisciplinare, medicale, psihologice, paliative și ocupaționale și de reabilitare.

Cu o investiție din partea Executivului regional de 1,2 milioane de euro, acest Centru de zi asigură pregătirea necesară principalilor îngrijitori, membrilor familiei și profesioniștilor în utilizarea elementelor de îngrijire și în gestionarea suporturilor clinice care compensează pierderea funcției, precum ca aparate respiratorii, gastrotomii, aspirație de secreții sau asistenți pentru tuse.

Un total de 1.400 de metri pătrați transformați în prima infrastructură cu aceste caracteristici din Spania, cu o abordare umanizată în toate spațiile sale. Lucrările de adaptare, care au început la începutul acestui an, au fost finalizate în timp record și au intrat în funcțiune în aprilie anul trecut.

În ritm bun avansează și licitația pentru lucrările vechiului spital Puerta de Hierro din capitală, care va găzdui în 2026 prima reședință pentru pacienți cu această boală din lume, urmând să fie integrat în această rețea de unități de referință. .

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță prelungirea orelor de îngrijire pentru pacienții și familiile cu SLA la Spitalul public Enfermera Isabel Zendal: „Nu ești singur”