#Spania – Afișul campaniei „Nu privi în altă parte”

Distribuie pe Ministrul Egalității, Ana Redondo, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, însoțită de directorul general al Egalității de Tratament și Nediscriminare împotriva Rasismului, Beatriz Carrillo, campania instituțională „Nu privi în altă parte”care vizează creșterea gradului de conștientizare împotriva rasismului.

Campania urmărește să conștientizeze cetățenii cu privire la necesitatea de a dezvolta politici publice în favoarea tratamentului egal și a valorifica bogăția unei societăți diverse și incluzive.

Cu această campanie, Ministerul Egalității reamintește existența rasismului structural și avertizează asupra gravității actelor de discriminare rasială sau etnică. În plus, urmărește, de asemenea, să mobilizeze și să încurajeze victimele și martorii să raporteze, publicând Serviciul de asistență și orientare CEDRE pentru victimele discriminării rasiale sau etnice și linia sa de asistență gratuită 021.

Campania se adresează atât persoanelor care suferă cel mai frecvent discriminare rasială, cât și populației în general, cu scopul de a sensibiliza și mobiliza cetățenii.

Ministrul Egalității a evidențiat dublul obiectiv al acestei campanii, care, pe de o parte „duce la reflecție și deschidere la minte, subliniind că, în democrația noastră, orice persoană, indiferent de culoarea pielii, de etnie sau de origine, poate avea orice profesie și ocupa orice funcție.”și, pe de altă parte, urmărește să conștientizeze societatea cu privire la necesitatea de a acționa împotriva rasismului și xenofobiei.

Ana Redondo a insistat asupra importanței semnalării oricărui tip de discriminare și a reamintit funcționarea serviciului 021, disponibil 24 de ore pe zi și 365 de zile pe an. „Orice efort este puțin în lupta împotriva discriminării rasiale și este obligația puterilor publice ale unei democrații avansate ca a noastră să continue creșterea gradului de conștientizare și conștientizare.”a asigurat ministrul, care a mai subliniat că societatea spaniolă este respectuoasă. „Acționarea împotriva discriminării rasiale și etnice înseamnă apărarea valorilor noastre. Trebuie să facem un pas înainte și să denunțăm, știind că prin aceasta îi semnalăm pe cei care ne atacă conviețuirea și deteriorează profund democrația spaniolă.”a subliniat el.

Mai multe informații Materialul campaniei Mai multe noutăți Infracțiunile motivate de ură au crescut cu 21% în 2023