#Madrid –

peste 30 de proceduri chirurgicale la pacientii cu patologii oncologice

Spitalul Gregorio Marañón, un centru public din Comunitatea Madrid, a început să funcționeze cu robotică avansată pe pacienții de ginecologie, în special cu robotul „DaVinci”, profesioniștii săi au efectuat deja peste 30 de proceduri chirurgicale pacienților cu patologii oncologice. Utilizarea acestei tehnologii promovează o mai mare siguranță pentru pacienți, precum și o ședere mai scurtă în spital și o recuperare mai rapidă. Printre avantajele pentru profesioniștii din domeniul sănătății, merită subliniat faptul că, cu robotica avansată, se obține o mai mare precizie în intervenții extrem de complexe precum chirurgia oncologică.

Spitalul Gregorio Marañón a efectuat deja peste 30 de intervenții cu robotul Da Vinci în chirurgie ginecologică, la pacienți oncologici, cu rezultate foarte favorabile. Chirurgia robotică constituie un mare avans tehnologic în abordarea patologiei chirurgicale, în special a celor mai complexe, cu avantaje evidente față de chirurgia laparoscopică tradițională. Dintre acestea, abordarea mai puțin invazivă favorizează externarea mai devreme, a doua zi după intervenție în majoritatea cazurilor și o recuperare postoperatorie mai rapidă.

Se caracterizează prin faptul că este o intervenție chirurgicală minim invazivă care are o imagine tridimensională de înaltă definiție datorită camerei sale duble, îmbunătățește ergonomia chirurgului și oferă o gamă mai mare de mișcări datorită instrumentelor articulate care permit rotirea de aproape 360 ​​de grade, care mărește semnificativ precizia chirurgicală și, prin urmare, siguranța pacientului.

„Platforma robotică cu fluorescență are beneficii evidente, permițând efectuarea unei intervenții chirurgicale de precizie inclusiv depistarea ganglionilor santinelă, condiții esențiale în prezent în chirurgia oncologică”, explică Elsa Mendizábal, șefa Secției Ginecologie Oncologie și Patologie Mamară a spitalului.

„Strategia noastră este să creștem numărul de proceduri robotizate pentru a continua să avanseze în operațiile mai complexe, inclusiv în patologia avansată a endometriozei și a planșeului pelvin”, detaliază specialistul.

La Spitalul Gregorio Marañón, serviciile de Urologie, Chirurgie generală și a aparatului digestiv, Chirurgie toracică și Ginecologie funcționează în prezent cu acest dispozitiv chirurgical de ultimă generație.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul public Gregorio Marañón începe să funcționeze cu robotică avansată la pacienții de ginecologie