#Madrid –

Comunitatea Madrid prezintă expoziția maestru olar Picasso. Ceramica care l-a inspirat pe artist, o expoziție dedicată acestei fațete a creatorului malaguean care adună piesele de ceramică care i-au servit drept inspirație și altele realizate de el, într-un dialog între tradiție și modernitate. Acesta poate fi vizitat gratuit și gratuit la Muzeul Picasso-Colecția Arias din Buitrago del Lozoya de astăzi până pe 1 decembrie.

Relația pictorului cu această disciplină își are originea în expoziția care a avut loc la Palais Miramar din Cannes în 1957, La Céramique Espagnole, du XIIIè siècle a nos joursla care a frecventat și pe care l-a adaptat pentru Muzeul de Design din Barcelona-Dhub.

Este mai mult ca sigur ca Eugenio Arias, un frizer din Malaga cu care împărtășea o prietenie din 1948, să fi fost martor direct al admirației maestrului pentru lucrările expuse acolo.

Curatoriată de Isabel Cendoya și Isabel Fernández del Moral, expoziția dezvoltă două zone. Prima include o selecție de piese din Muzeele de Artă din Barcelona care au fost împrumutate expoziției de la Cannes, în timp ce a doua se concentrează pe evidențierea influenței tradiției olăritului asupra lucrării lor, bazată pe tehnici, iconografie, cromatism și forme.

Dialogul dintre producțiile istorice și cele ale lui Picasso, fără ierarhii, îndeplinește dorința creatorului de a face parte din istoria ceramicii spaniole. În cele din urmă, expoziția reproduce și cunoștințele sale despre această disciplină și simbolurile tradiționale Paterna, Manises sau Alcora, precum și modul în care și-a exprimat preocupările și repertoriul iconografic pe baza proceselor trecute.

Mai multe informații la https://www.comunidad.madrid/activityes/2024/exposition-picasso-maestro-alfarero-ceramicas-inspiraron-artista

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dedică o expoziție rolului lui Pablo Picasso de maestru olar