#Spania – Luna august a menținut trendul pozitiv din prima jumătate a anului, iar numărul de pasageri aerieni internaționali sosiți în Spania s-a apropiat de 11,1 milioane (cu 9,6% mai mult față de aceeași lună a anului trecut), potrivit datelor publicate de Turespaña.

Dintre aceste 11,1 milioane, 56,6% au venit din Uniunea Europeană, cu o creștere de 9,3%, în timp ce fluxul din restul lumii, care a reprezentat restul de 43,4%, a avut o creștere de 9,9%. În cumulul primelor 8 luni ale anului, Spania a primit 71,2 milioane de pasageri internaționali, cu 11,9% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului 2023.

Așa cum s-a întâmplat în lunile de după 2024, tendința ascendentă a continuat pe toate piețele în august și pasagerii emiși către Spania din principalele țări emitente au crescut în raport cu cifrele din aceeași lună a anului 2023. Merită o mențiune specială, încă o lună. Creșterea Poloniei de 39,6%; Statele Unite, cu o creștere de 16,2%; și „restul țărilor”, cu o creștere de 12,1%. În diversificarea pieței, se remarcă buna performanță a majorității țărilor ibero-americane, Canada, China și țările din Golful Persic.

Regatul Unit, cu 2,6 milioane de pasageri internaționali, a generat 23% din fluxul total de sosiri în Spania în luna august, înregistrând o creștere de la an la an de 8,1%. Insulele Baleare și Insulele Canare au fost principalii destinatari, cu 49% din totalul pasagerilor de origine britanică. În plus, luna aceasta s-au remarcat creșterile anuale din Comunitatea Valenciană, Catalonia și Țara Bascilor, cu rate de peste 10% în august. 80,3% dintre pasagerii britanici au călătorit cu o companie low-cost; Marea Britanie este lider la sosiri în aceste companii, cu 30,9% din total.

Pe de altă parte, sosirea de pasageri din Germania a fost de 1,5 milioane în august (13,8% din total), cu 7% mai mult față de august 2023. Călătorii germani au mers în principal în Insulele Baleare (47,2%). Ca fapt notabil și tendință comună pe această piață, 46,9% dintre pasagerii germani au călătorit cu companii tradiționale; Aceasta este piața care conduce sosirile în aceste companii (16,8% din total).

10,2% din fluxul de pasageri primit în august a sosit din Italia (puțin peste un milion de călători), înregistrând o creștere anuală de 13,1%, de care au beneficiat în special Catalonia și Comunitatea Madrid (împreună, ambele au primit 51,5% din călători). Restul principalelor comunități au primit mai mulți pasageri italieni decât acum un an, cu excepția Cantabriei. Printre călătorii italieni, alegerea companiilor low-cost (80%) a predominat în fața celor tradiționale.

Franța, la rândul ei, a emis 7,5% din totalul de pasageri în august (834.810 călători), înregistrând o expansiune de 8,2% care a favorizat în special Catalonia și Insulele Baleare, care au reprezentat mai mult de 46,2% din sosirile din țara vecină. 73,8% dintre pasagerii francezi au folosit o companie low-cost pe zborurile lor, cu o creștere de la an la an de 8,5%.

În cele din urmă, 4,3% din totalul călătorilor au sosit din Țările de Jos. Această piață a cunoscut o creștere de 4,2% în august și principalele sale destinații au fost Catalonia, Comunitatea Valenciană și Insulele Baleare, care între cele trei au reprezentat aproape 58% din sosiri. Restul comunităților, cu excepția Țării Bascilor, au crescut recepția de pasageri, evidențiind Galicia, Asturias și Madrid cu rate interanuale de peste 15%. Marea majoritate a călătorilor din Olanda (70,4%) au optat și pentru companiile low-cost pentru a-și efectua zborurile, ceea ce reprezintă o expansiune de 2,7%.

Comunitățile autonome de destinațiePrincipalele șase comunități primitoare au reprezentat o pondere de sosire de 96,9% și toate au înregistrat creșteri în a opta lună a anului. Cea mai mare creștere a fost înregistrată de Comunitatea Valenciană cu o creștere anuală de 13,1% și cea mai mică, de Insulele Canare cu 9,8% și Insulele Baleare, cu 6%. Aceste date, așa cum sa întâmplat deja în iulie, arată o tendință susținută către o mai mare diversificare a destinațiilor călătorilor.

Aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas a primit cele mai multe sosiri în august, cu 2,25 milioane, urmat de Barcelona, ​​​​cu 2,01 milioane, și Palma, cu 1,79 milioane. Cea mai mare creștere de la an la an, așa cum sa întâmplat deja în iulie, a avut loc pe aeroportul din Alicante, cu 16,2% față de datele din august 2023.

Familia își așteaptă zborul la aeroport.

Mai multe informații Pasageri aerieni internaționali – august 2024 (PDF) Mai multe noutăți Spania a primit peste 11 milioane de călători aerieni internaționali în iulie Ocuparea forței de muncă în sectorul turismului crește cu 5,5% în august și adaugă peste 151.000 de noi… Etichete: Turism Sursa: Guvernul Spaniei – Spania a primit 11,1 milioane de călători aerieni internaționali în august, cu 9,6% mai mult decât în ​​aceeași lună din 2023