#Madrid –

Comunitatea Madrid investește 2.440 de milioane de euro în Metro în acest an pentru a continua îmbunătățirea și consolidarea calității acestui transport public, un reper internațional pentru eficiența serviciilor, inovația și capacitatea tehnologică. Acest lucru se reflectă în raportul de investiții al Executivului regional în zona suburbană care a fost prezentat astăzi în ședința Consiliului de Guvern de ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo. Aproximativ 2,3 milioane de pasageri folosesc zilnic Metroul, ale cărui tarife au fost înghețate de 10 ani.

După cum a detaliat Rodrigo, bugetul pentru îmbunătățirea serviciului și a dotărilor se ridică la 1.473 milioane, din care 53 sunt alocate transformării digitale, odată cu lansarea Centrului de Procesare a Datelor (CPD) care concentrează toate infrastructurile tehnologice ale suburbanului; 33 milioane pentru reînnoirea echipamentelor și centrelor de lucru și 448 milioane pentru automatizarea și modernizarea drumurilor și tunelurilor. În mod similar, Planul de Accesibilitate și Modernizare pentru stații are în vedere 94 de milioane, iar îmbunătățirea materialului rulant este de 844 de milioane.

Pe lângă aceste progrese, Guvernul de la Madrid va investi aproape 866 de milioane de euro pentru a extinde rețeaua și, astfel, a satisface cerințele unei populații în creștere. Bugetul pentru Linia 3 pentru a lega stațiile Villaverde Alto (L3) cu El Casar din Getafe (MetroSur) se ridică la 115 milioane. Odată ce va intra în funcțiune în următoarele luni, milionul de locuitori din aceste orașe din sudul regiunii vor ajunge de la Getafe la Puerta del Sol în doar o jumătate de oră și fără transferuri. Această acțiune este finanțată din fonduri europene Next Generation.

În ceea ce privește extinderea L11, este, potrivit lui Rodrigo, „cea mai ambițioasă lucrare dintre toate cele în curs, a cărei valoare depășește 531 de milioane de euro”. Noua secțiune dintre Plaza Elíptica și Conde de Casal are în vedere crearea a două noi stații, Comillas și Madrid Río, și legătura cu Palos de la Frontera, Atocha și Conde de Casal. De asemenea, se vor face progrese în remodelarea L5, care va ajunge de la Alameda de Osuna până la terminalele T1-T2-T3 ale Aeroportului Adolfo Suárez Madrid-Barajas, cu o investiție de peste 219 milioane.

De asemenea, compania metropolitană va continua să pună toate resursele disponibile în întreținerea și conservarea rețelei, ceea ce este esențial pentru a garanta fiabilitatea și serviciul optim. Pentru aceasta, Guvernul Comunităţii Madrid alocă 101 milioane de euro în 2024.

„Obiectivul nostru nu este altul decât acela de a oferi madrilenilor un serviciu care să contribuie la o mobilitate fluidă, agilă, fiabilă și frecventă și pentru ca acest lucru să fie posibil, toate administrațiile trebuie să răspundă angajamentelor lor, lucru care nu se întâmplă cu Guvernul central în ceea ce privește gestionarea Cercanías-ului”, a subliniat consilierul. „Lipsa investițiilor a făcut ca această infrastructură publică să fie din ce în ce mai deteriorată, producând haos periodic și afectând viața de zi cu zi a sute de utilizatori”, a spus Rodrigo.

61 milioane pentru securitatea locațiilor și spațiilor strategice

În ședința de astăzi, Consiliul Guvernatorilor a luat cunoștință de atribuirea unui contract în valoare de 61 de milioane de euro pentru furnizarea de servicii de supraveghere pentru securitatea locațiilor, spațiilor strategice și expoziționale care fac parte din patrimoniul suburban, cu o valabilitate de patru ani și cu posibilitate. de extindere a încă unul.

Prin această acțiune vor fi protejate locuri vitale pentru desfășurarea corectă a activității companiei și unde, printre altele, se desfășoară întreținerea materialului rulant, depozitare, curățare, precum și activități de instruire sau de inginerie.

De asemenea, acest serviciu va fi responsabil pentru protecția altor centre de securitate locale situate pe linii, a sediului corporativ, a unei substații electrice și a locurilor emblematice sau a locurilor destinate activităților muzeale precum Magazinul Motoarelor sau stația Chamberí.

Cu acest nou contract, timpul de lucru va crește, care va crește cu 4,4%, ceea ce reprezintă cu 22.820 de ore în plus pe an. Această creștere se realizează în principal cu obiectivul de a garanta integritatea persoanelor și a proprietăților, precum și pentru a consolida unele locații și muzee, astfel încât să descurajeze eventualele intruziuni neconsensuale și să prevină orice act de vandalism.

Această supraveghere este completată cu utilizarea sistemelor de supraveghere video și, în cazul depozitelor, cu asistența unor conducători de câini, o pereche formată dintr-un lucrător și un câine, în anumite perioade ale zilei. În plus, securiștii de la firmele care anterior prestau acest serviciu vor fi înlocuiți de noii antreprenori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 2.440 de milioane în metrou pentru a continua îmbunătățirea și consolidarea transportului public