#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a autorizat astăzi să-și majoreze investiția cu 6 milioane de euro pentru beneficii economice pentru cetățenii beneficiari ai catalogului Sistemului public de autonomie și îngrijire a dependenței, având în vedere creșterea cererilor preconizată până la sfârșitul acestui an.

La sfârșitul anului 2023, Executivul regional a încasat o cheltuială în avans în valoare de 344,5 milioane euro pentru a continua cu plata ajutorului deja recunoscut până la 31 decembrie 2023 și pentru a răspunde noilor cereri pentru exercițiul financiar 2024.

Ulterior, în aprilie anul trecut, Consiliul Guvernatorilor a autorizat o creștere a creditului disponibil cu 3 milioane de euro și în iunie alte 15 milioane, adăugând un total de 363 milioane. Totuși, pentru a continua creșterea numărului de beneficiari până la sfârșitul anului, este autorizată o investiție suplimentară de 6 milioane. Această măsură va completa ajutorul pe care aproximativ 82.000 de locuitori din Madrid îl vor primi în 2024.

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat în recenta Dezbatere a Statului Regiunii că Executivul regional va majora cu până la 50% ajutorul financiar al Sistemului de Dependență, pentru a facilita accesul beneficiarilor. și Liberă alegere a serviciului care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. El a mai anunțat că forța de muncă va fi mărită cu 40% pentru a accelera rezolvarea dosarelor.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid își mărește investiția pentru ajutorul pentru dependență cu 6 milioane de euro