#Madrid –

Serviciul de Urgență Medicală al Comunității Madrid (SUMMA 112) din lacul de acumulare San Juan a efectuat 1.148 de intervenții în această vară, inclusiv activități preventive, îngrijire medicală și salvari în apă. Dispozitivul a fost desfășurat în perioada 29 iunie – 8 septembrie și a fost format din 40 de profesioniști specializați, cu sediul pe plaja Virgen de la Nueva, din San Martín de Valdeiglesias.

De o duzină de ocazii s-a impus salvarea în apă, toate minore, în majoritatea cazurilor legate de epuizarea scălătorilor. Datorită sarcinilor de supraveghere și acțiunii rapide a trupelor, s-au evitat alte daune. Peste 100 de asistențe au fost oferite la postul înființat în lacul de acumulare San Juan, și doar o singură ocazie a fost necesar transferul la un centru de sănătate.

Majoritatea acțiunilor (1.037) din această zonă naturală de agrement – ​​una dintre cele cinci în care este autorizat scăldat în regiune – au răspuns la activități preventive. Acestea evidențiază monitorizarea persoanelor aflate în pericol, îndepărtarea obiectelor periculoase, supravegherea cetățenilor cu obiecte gonflabile sau emiterea de sfaturi utilizatorilor (442 de mesaje în total). Toate acestea au implicat 660 de ore de activități de prevenire și siguranță.

Datorită patrulelor în apă, a plăcilor acvatice și a bărcilor, SUMMA 112 a finalizat peste 200 de ore de supraveghere, iar cele care operează pe jos în zona plajei Virgen de la Nueva, peste 100. La acestea se adaugă mai mult de 280. de la turnul de observare al sitului.

Aparatul SUMMA 112 a asigurat acoperire nu doar plajei Virgen Nueva, ci și întregului lac de acumulare San Juan, în special în Playa del Muro, o altă dintre zonele autorizate pentru scăldat de Executivul regional.

Formarea profesioniștilor

Toți profesioniștii Serviciului Medical de Urgență regional care au făcut parte din această operațiune au primit anterior două acțiuni specifice de formare, cu 135 de ore de predare, atât pentru cursul de salvamar în mediul natural, pentru cei care au fost noi anul acesta, cât și pentru cursul de reînnoire. . din titlu, în cazul celor care serviseră deja cu alte ocazii.

Sursa: Comunitatea Madrid – SUMMA 112 al Comunității Madrid a depășit 1.100 de intervenții în această vară în lacul de acumulare San Juan