#Spania – Poster campanie de conștientizare a bolii Alzheimer, „30 de zile, 30 de gesturi”cu ocazia Zilei Mondiale a acestei boli.

Distribuie pe Cu ocazia Zilei Mondiale a Alzheimer, care este marcată pe 21 septembrie, Ministerul Drepturilor Sociale, Consumului și Agenda 2030 a lansat o campanie de conștientizare pentru a aduce în societate realitatea acestei boli neurodegenerative, deoarece incidența acesteia este în creștere pe tot parcursul anului lume. Potrivit datelor din World Alzheimer Report, există 50 de milioane de persoane la nivel internațional afectate de această boală și peste 1 milion în Spania, o cifră care, se estimează, va continua să crească până când se va tripla până în 2050.

Campania este intitulată „30 de zile, 30 de gesturi” și a fost dezvoltat de Institutul pentru Persoane Vârstnice și Servicii Sociale (Imserso) pentru această lună septembrie cu scopul de a promova un model de îngrijire axat pe persoanele afectate de Alzheimer, precum și de a promova autonomia și viața activă a acestora, precum și de a diseminare cunoștințele. și inovația care există despre această boală.

Imserso lucrează activ pe boala Alzheimer prin Centrul de Referință de Stat (CRE) pe această boală, situat în Salamanca. Acesta este un centru specializat în cercetare cu terapii non-farmacologice care vizează persoanele afectate de Alzheimer. În cuvintele lui Enrique Pérez, șeful Zonei de cercetare a acestui centru, munca acestei instituții este de a găsi terapii care, pe baza dovezilor științifice, pot încetini această boală. „pe cât posibil” și îmbunătățirea îngrijirii pentru persoanele afectate și familiile acestora. Pe de altă parte, Imserso subliniază că, în acest an 2024, CRE Alzheimer a lansat două studii privind eficacitatea intervențiilor legate de stimularea cognitivă și roboterapie. Se evidențiază și incidența acestei boli la femei, care reprezintă aproximativ 70% dintre persoanele afectate de această boală, pe baza datelor oferite de Ceafa în 2021 în cadrul „Recensământului persoanelor cu Alzheimer și alte demențe din Spania”.

Ziua Mondială a Alzheimer este o dată stabilită în urmă cu 30 de ani de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și sponsorizată de Alzheimer’s Disease International (ADI). Cu ocazia comemorării sale, organizații din întreaga lume participă la evenimente de conștientizare, sprijin și sensibilizare pentru a oferi informații despre această boală populației și pentru a cere mai mult sprijin pentru cei mai afectați din comunitățile lor, deoarece demența cauzată de Alzheimer este în prezent a șaptea cauză de deces la nivel global.

În acest sens, Imserso a lansat diferite activități precum conferința „Proiectarea spațiilor pentru persoanele cu Alzheimer”, care a făcut posibilă cunoașterea posibilităților de adaptare a mediului de viață prin arhitectură. De asemenea, s-au desfășurat activități susținute de jocuri video sau cinema, cu proiecția filmului „Atâta timp cât ești tu”care a câștigat premiul Goya pentru cel mai bun documentar în acest an 2024.

Mai multe noutăți Sănătatea promovează acțiuni de progres în abordarea bolii Alzheimer Diana Morant se angajează să colaboreze public-privat pentru a avansa cercetarea… Pedro Sánchez reafirmă angajamentul guvernului față de cercetarea bolilor… Etichete: Social Drepturi sociale Sursa: Guvernul Spaniei – Social Rights lansează o campanie de conștientizare despre boala Alzheimer cu ocazia Zilei Mondiale a Alzheimer