#Madrid –

Comunitatea Madrid a atins deja numărul de 3.000 de beneficiari ai My First Home, o inițiativă a guvernului regional care îi ajută pe tinerii din Madrid să-și achiziționeze o locuință, garantând chiar și 100% din valoarea creditului ipotecar. Din 2022, Executivul regional a investit peste 60 de milioane de euro în acest proiect cu care au fost deja acordate 1.500 dintre aceste împrumuturi.

Ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, a semnat astăzi, la sediul Ministerului, aderarea Banco Sabadell la această măsură și reînnoirea acordului cu celelalte șapte entități bancare care sunt deja în cadrul programului, Santander, Caixabank. , Ibercaja, Kutxabank, Abanca, Unicaja și ING.

„Accesul la o locuință este o preocupare pe care o împărtășim cetățenilor, motiv pentru care ne simțim deosebit de mulțumiți să putem ajuta mulți tineri care, fiind solvabili, nu au suficientă capacitate de economisire pentru a deține o locuință”, a explicat consilierul.

Mai mult, recent, proiectul a fost consolidat cu extinderea limitei de vârstă pentru accesarea creditului, de la 35 la 40 de ani, iar procentul finanțat a crescut de la 95 la 100%. De asemenea, măsura a fost extinsă și asupra familiilor numeroase sau monoparentale, sau din cauza nașterii unui copil și a adopției.

Este o inițiativă, în cuvintele lui Rodrigo, „cu care ne adresăm unei întregi generații de tineri, cărora le avem obligația să ne uităm în ochi și să căutăm soluții la probleme de o complexitate enormă, pentru care vechile simplificări „Ideologice”. sunt inutile.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid ajunge la numărul de 3.000 de beneficiari cu programul My First Home destinat tinerilor din Madrid