#AlcaladeHenares – Consilierul pentru Inovare, Antonio Saldaña, însoțit de managerul Lead Motiv, José María Franco, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă o nouă ediție a Mobile Alcalá, care va avea loc în orașul Complutense în perioada 22-29 septembrie.

Saldaña a explicat că Mobile Alcalá 2024 este „evoluția unui eveniment care la a patra ediție s-a consolidat în oraș, în împrejurimile sale și în calendarul anual, devenind evenimentul tehnologic de referință și care se angajează încă o dată să împuternicească cetățenii aducându-le. mai aproape de cea mai avangardă tehnologie, făcându-i participanți și spectatori ai diferitelor proiecte tehnologice care fac și vor face parte din viața noastră.”

La Mobile se alătură marilor evenimente culturale consolidate precum Clásicos en Alcalá, Semana Cervantina, Don Juan, ALCINE, ca o nouă propunere care leagă Alcalá de Henares cu inovația și dezvoltarea economică de ultimă oră. „Acum Mobile Alcalá trebuie să crească și să evolueze pentru, așa cum sa întâmplat pe vremea lui Cisneros, să poziționeze orașul Alcalá de Henares ca un centru de cunoaștere și inovare”, a subliniat consilierul.

Timp de o săptămână, Alcalá va găzdui diverse activități, de la ateliere la conferințe, networking, conferințe de diferite tipuri, iar ca atingere finală un spectacol cu ​​drone și un concert Twitch.

Saldaña a evidențiat atelierele „Digitalizare pentru seniori” care vor avea loc de luni, 23 până vineri, 27, la Centrele Reyes Católicos, Val, Gil de Andrade, Cervantes și Los Pinos pentru seniori și care vor învăța utilizatorii cum să folosească telefoanele mobile, la gestionarea unui „Cloud”, inclusiv utilizarea Hărților Google, a serviciilor online sau a apelurilor video.

Programare mobilă Alcalá

Duminică 22 de la 11:00 la 14:00 și de la 16:00 la 19:00.

Punct de informare tehnologică

Cel mai bun mod de a aborda publicul larg cu subiecte științifice, tehnologice și inovatoare este cu un mic eșantion informativ. În prima zi de Mobile Alcalá va exista un punct de informare tehnologică pentru a încuraja participarea și a clarifica fiecare dintre activitățile care se vor desfășura în cadrul evenimentului. În plus, cine vine să învețe mai multe se va putea bucura de o experiență captivantă de realitate virtuală și de câteva mostre tehnologice de interes.

Luni 23 la ora 12:30 la Corral de Comedias

Inaugurare instituțională

De luni, 23 septembrie până vineri, 27 septembrie în ture de dimineață și după-amiază

Training si ateliere

Tehnologia comunitară, procesele de colaborare și participarea cetățenilor. O propunere nouă și extinsă de ateliere de formare și demonstrații de și pentru comunitate, destinate diferitelor audiențe. Obiectivele sale sunt de a aduce tehnologia mai aproape de oameni, de a reduce decalajul digital și de a oferi gratuit cunoștințe tehnologice.

Propunerea inițială este: · Dezvoltare web în WordPress · Fotografie mobilă · Cinema Smartphone · Dezvoltare de jocuri video · Programare pentru non-programatori · Streaming 4 gaming · Creați-vă podcastul de la zero · Gătit secolul 21 · Instruire AI

Marți 24 și miercuri 25 la ora 19.00 la Corral de Comedias

Conferințe tehnice

Marți și miercuri, la Corral de Comedias, vor fi susținute conferințe tehnice de către diferiți vorbitori de referință din sectorul lor, care vor putea oferi cunoștințe și vor prezenta rapoarte despre diferite proiecte sau sectoare tehnologice. Conferințele acestei ediții Mobile Alcalá vor introduce două dintre cele mai relevante subiecte de astăzi la nivel tehnologic: Inteligența artificială și securitatea cibernetică. Aceste subiecte vor fi discutate de reprezentanții tehnici de la INCIBE sau de la UAH și de mass-media precum inflencerul La Gata de Schrödinger.

Marți, 24, între orele 10:00 și 13:00

Rețele tehnologice

Se va desfășura împreună cu AEDHE, un forum în care companiile tehnologice, sau cele cu interese în tehnologie, se vor putea întâlni și împărtăși idei, cu scopul de a le cunoaște capacitățile și nevoile precum și de a promova generarea de relații și, prin urmare, generarea de bogăție prin inovare. Scopul este de a îmbunătăți relațiile și sinergiile dintre participanți prin dinamici care încurajează participarea și prezentarea celorlalți.

Miercuri 25 de la ora 16:00 în Sala de diplome EPS (UAH)

Ziua cercetării UAH

O după-amiază de conferințe tehnice pe proiecte de cercetare destinate studenților UAH. Tema va fi „Spații inteligente” și va acoperi mai multe prezentări care tratează subiecte relevante pe: · IOT · Smartcities · Clădiri inteligente · Mașini autonome

Marți, 24, între orele 10:00 și 13:00

Rețele tehnologice

Se va desfășura împreună cu AEDHE, un forum în care companiile tehnologice, sau cele cu interese în tehnologie, se vor putea întâlni și împărtăși idei, cu scopul de a le cunoaște capacitățile și nevoile precum și de a promova generarea de relații și, prin urmare, generarea de bogăție prin inovare. Scopul este de a îmbunătăți relațiile și sinergiile dintre participanți prin dinamici care încurajează participarea și prezentarea celorlalți.

Sâmbătă, 28 și duminică, 29, în Plaza de Cervantes

Expoziție Viața Viitoare

Unul dintre punctele de atracție ale Mobile Alcalá, Vida Futura este o expoziție de inovație deschisă cetățenilor în care companiile, instituțiile și cadrele academice vor prezenta progresele tehnologice care vor face parte din viața noastră de zi cu zi. Un format de expoziție în Plaza de Cervantes, unde diferite instalații vor servi ca spațiu de interacțiune și descoperire tehnologică pentru cetățeni. · Demonstrații Telefónica · Ateliere de drone · Proiecte de cercetare UAH · Artă digitală · Inițiere VR · Simulatoare VR · Loc de joacă tehnologic · Arena e-Sports · Zona de jocuri · Competiții de roboți · Robotică

Sâmbătă, 28 dimineața, la Corral de Comedias

Ziua WordPress

Ziua WordPress va avea loc sâmbătă, 28 septembrie. O zi informativă în care comunitatea WordPress din toată Spania își va oferi cunoștințele despre problemele web. La acest eveniment vor participa diferiți experți pe multiplele discipline implicate în dezvoltarea unui site web WordPress: web design, UX, conținut, securitate…

Sâmbătă, 28, la ora 21:30, la Târgul

Spectacol de drone de noapte

Un spectacol vizual puternic în care 140 de drone luminoase vor crea diferite forme pe cerul orașului, complet cu efecte de lumină de la sol și un sistem de sunet puternic. Acesta va fi realizat de compania Umiles Entertainment în colaborare cu evenimentul în sine. Tehnologia aplicată spectacolului ne va permite să ne bucurăm de spectacolele viitorului cu drone. Coregrafia cu drone redefinește conceptul de artificii, extinzând posibilitățile aproape la infinit. Dronele, echipate cu sisteme LED RGB puternice, vor putea recrea forme, efecte și transformări incredibile pline de lumină, dinamism și culoare, care ne vor purta într-o călătorie în timp care își propune să reflecte evoluția umană de la preistorie până la cele mai noi tehnologii tehnologice. revoluţie.

Duminică, 29, în Plaza de Cervantes

Concert Twitch

Vom avea un concert special, unic și live prin platforma Twitch, la închiderea Mobile Alcalá 2024 @MarshallFlashMusic este un muzician rock din Alcalá, cu peste 45.000 de urmăritori pe canalele sale online, care este în prezent pe buzele tuturor pentru că a devenit viral datorită videoclipuri și comentarii făcute de cei mai buni creatori de conținut precum Ibai Llanos și The Grefg. În plus, Marshall are un talent pentru a crea muzică amestecând instrumente cu tehnologie.

Sursa: Luni, ediția a IV-a a „Mobile Alcalá” începe să poziționeze orașul ca un centru de cunoaștere și inovare.