#Spania – Ministrul Transformării Digitale și Serviciului Public, Óscar López, în timpul zilei desfășurate la Festivalul de la San Sebastián.

Distribuie pe Ministrul Transformării Digitale și Serviciului Public, Óscar López, a confirmat că sectorul audiovizual va avea în plus 1,5 miliarde de euro în instrumente financiare într-o nouă fază a „Planului Spania Audiovizual Hub al Europei”.

„În Spania am avut întotdeauna talent. Almodóvar, Buñuel, Víctor Erice, Carla Simón, Pilar Miró, sau mulți și mulți alții. Ceea ce lipsea erau resursele, impulsul hotărât. Ceea ce lipsea era un guvern dedicat audiovizualului”a subliniat la conferința „Alianțe și investiții pentru consolidarea ecosistemului audiovizual european”, organizată de Secretarul de Stat pentru Telecomunicații și Infrastructuri Digitale în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastián.

În cadrul celor două mese rotunde organizate, personalități marcante din sector au împărtășit provocările producției audiovizuale europene și răspunsurile necesare la adaptarea digitală a acestei industrii. „Voi, industria audiovizualului, sunteți cei care cunoașteți provocările sectorului. Ceea ce m-am angajat este să vă țin ușa deschisă, astfel încât împreună să putem face bine. Acest Guvern este dedicat importanței industriale a sectorului; dar nu numai cu sectorul industrial: sunteți cheie în generarea de valori și schimbarea atitudinilor. Trăim într-un moment grozav pentru audiovizual în țara noastră și ceea ce trebuie să facem cu toții împreună este să facem bine pentru a continua să creștem.”a adăugat Lopez.

„Ocuparea forței de muncă în sectorul audiovizual a crescut cu 93% în ultimii trei ani, practic am dublat producția, trecând de la producerea a 45 de seriale pe an în 2018 la 85 în 2022, iar Spania conduce astăzi investițiile platformelor în conținut european original între țările comunitare”a continuat.

Gestionarea acestui al doilea pachet al Planului Hub Audiovizual cu 1.500 de milioane de euro în instrumente financiare din addendumul la Planul de redresare va reveni Societății Spaniole pentru Transformare Tehnologică.

Audiovizualul ca sector industrialAceastă întâlnire a avut un impact asupra tratării audiovizualului ca sector industrial de primă clasă. Acesta a fost deschis de Secretarul de Stat pentru Telecomunicații și Infrastructură Digitală, María González Veracruz, responsabilă pentru proiectarea și execuția Planului Spaniei Audiovizual Hub pentru Europa promovat de Guvernul Spaniei.

În continuare, a avut loc tabelul „Alianțe pentru producția de conținut audiovizual european într-un mediu global”, care a inclus analiza președintelui interimar al RTVE, Concepción Cascajosa; Sandra Tapia, producător executiv al Arcadia Motion Pictures; producătorul executiv al Noodles Production, Jérôme Vidal; directorul general al Portocabo, Alfonso Blanco; și secretarul general Nordvision (Nordic 12), Arne Helsingen, cu moderarea lui Henar León, șeful departamentului de inovare și subvenții la Prisa Audio.

La rândul său, s-a ocupat cel de-al doilea tabel „Noi modele de creștere a afacerilor în sectorul audiovizual european”cu participarea lui Javier Valero, director pentru Dezvoltare Strategică și Transformare Secuoya Content Group; Javier Ponce, director al Societății Spaniole pentru Transformare Tehnologică; María Coronado, director al zonei de afaceri Sectorul Cultural la Triodos Bank; Jaime Gutiérrez-Colomer, Director General de Management și Transformare al Atresmedia și Alexandra Lebret, Director General al Clubului Producătorilor Europeni; cu moderarea lui Alberto Sanz Serrano, director de finanțare și relații cu investitorii la Icex-Invest din Spania.

Mai multe informații Plan de recuperare, transformare și reziliență Spania Planul Audiovizual Hub al Europei Mai multe noutăți Elma Saiz: „Sectorul audiovizual este din ce în ce mai important în Spania. Suntem un pol de… Etichete: SIDA Cinema Guvernul Spaniei Plan de recuperare, transformare și reziliență Spania Audiovizual Hub Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar López confirmă 1,5 miliarde de instrumente financiare pentru industria audiovizualului