#Spania – Belem (Brazilia)

Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, participă la reuniunea miniștrilor Turismului G20.

Distribuie pe Spania a participat la acest Summit, care a avut loc vineri și sâmbătă în orașul brazilian Belèm, ca țară invitată și ca unul dintre liderii din sectorul turismului la nivel internațional. „Spania are o poziție de lider în turism la nivel internațional și lucrăm pentru a conduce, de asemenea, transformarea modelului pentru a asigura sustenabilitatea acestuia”, a spus Hereu în timpul discursului său la forum.

La întâlnirea G20, care s-a învârtit în jurul motto-ului ‘Construirea unei lumi juste și a unei planete durabile’Spania – a doua cea mai vizitată țară din lume după Franța – a pus pe masă contribuția socială importantă a turismului și rolul său fundamental în crearea de locuri de muncă de calitate, generarea de bogăție pentru toți cetățenii și contribuția acestuia la conservarea mediul înconjurător.

Fotografie de familie de la Summitul Miniștrilor Turismului G20.

În acest sens, ministrul Hereu a împărtășit cu restul delegațiilor progresele Spaniei în materie de ocupare a forței de muncă și politici publice menite să consolideze așa-numita sustenabilitate triplă: economică, socială și de mediu. „Turismul este cheia coeziunii sociale și este esențial să investim în formare și calitatea angajării”, a subliniat ministrul, care a amintit că țara noastră a alocat 10 milioane de euro Planurilor de Sustenabilitate Socială, care includ măsuri în domeniul egalitatea de gen, diversitatea funcțională, formarea și dezvoltarea profesională a lucrătorilor și alte 59 de milioane pentru Planul de competențe digitale, care îmbunătățește pregătirea profesioniștilor.

Conform celor mai recente date disponibile, ocuparea forței de muncă din turism a crescut cu 5,5% în Spania în august și a adăugat peste 151.000 de noi membri față de acum un an, ajungând la un total de 2.910.948 de lucrători angajați în sector. În plus, 21,7% dintre angajații din sector sunt străini, cu mult peste media pieței muncii spaniole, iar în industria ospitalității, un subsector cheie în turism, 53,5% dintre angajați sunt femei.

Angajamentul față de provocările turismuluiPe lângă participarea cu omologii săi la reuniunea G20, ministrul Industriei și Turismului a avut întâlniri bilaterale cu reprezentanți ai piețelor relevante pentru industria noastră turistică, cum ar fi Germania, Arabia Saudită, Africa de Sud, Portugalia, India și Brazilia gazdă. Hereu a transmis delegațiilor acestor țări nevoia de a face față provocărilor turismului, precum supraaglomerarea unor destinații, reglementarea și controlul locuințelor închiriate pentru uz turistic, conservarea patrimoniului istorico-cultural, amenințările geopolitice sau provocările asociate cu schimbările climatice.

De asemenea, în cadrul summit-ului Hereu, a participat la mese rotunde și dezbateri, organizate de ONU Turism și World Travel and Tourism Council (WTTC), în care a împărtășit experiențe și puncte de vedere cu privire la provocările multilaterale cu care se confruntă turismul. și necesitatea cooperării între țări și între administrațiile publice și private. Hereu a subliniat importanța „guvernării turismului, care acționează asupra efectelor sale nedorite, transformând condițiile cu politici eficiente, angajate în societate”.

Ministrul Industriei și Turismului, Jordi Hereu, în timpul participării sale la reuniunea miniștrilor turismului din G20.

Exportați un model de succesÎn ultimii ani, Spania și-a oferit un pachet de instrumente pentru monitorizarea, sprijinirea și transformarea sectorului turistic. „Măsuri ambițioase și eficiente”, în cuvintele lui Jordi Hereu, „pentru a pune pilonii conducerii pentru următoarele decenii”. De amintit, așa cum a subliniat ministrul în cadrul summit-ului, „investiția istorică” de 3,4 miliarde de euro din 2021, cu impulsul fondurilor Next Generation UE, care fac posibilă modernizarea și îmbunătățirea calității turistului. oferi.

Un alt exemplu de promovare a turismului din partea publicului pe care Spania l-a împărtășit cu partenerii săi G20 este lansarea Rețelei de Destinații Turistice Inteligente, promovată de Secretarul de Stat pentru Turism și gestionată de Societatea de Stat pentru Managementul Inovației și Turismului Tehnologii (SEGITTUR). Un program – deja exportat în țări terțe, și care are în rețea orașe din orbita Americii Latine precum Montevideo, Bogotá sau Medellín – a vizat îmbunătățirea competitivității destinațiilor turistice și a calității vieții cetățenilor prin concentrarea pe cinci domenii de acțiune-cheie: guvernanță, inovare, tehnologie, durabilitate și accesibilitate.

Sărbătoarea CONESTURJordi Hereu a profitat, de asemenea, de întâlnirea de la Belèm pentru a informa că pe 9 octombrie va avea loc o nouă întâlnire a CONESTUR, forumul de dialog între sectorul public și cel privat al cărui obiectiv este promovarea foii de parcurs pentru turism în Spania, în sensul că vor fi prezentate rezultatele procesului participativ derulat pentru pregătirea Strategiei pentru Turism Durabil 2030.

O foaie de parcurs pe care țara noastră o împărtășește cu partenerii săi din Uniunea Europeană, urmând liniile directoare ale ONU și care, în Brazilia, așa cum a subliniat ministrul Hereu, a fost alimentată de contribuțiile și dezbaterile apărute în cadrul summit-ului. „Trebuie să mergem în direcția corectă, iar acest lucru necesită implicarea tuturor agenților din lanțul valoric, atât privat, cât și public, și toate nivelurile de guvernare: de la local la multilateral”, a concluzionat ministrul.

Mai multe informații Site-ul web al Summitului G20 pentru Turism din Brazilia Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Componenta 19: Planul național de competențe digitale (competențe digitale) Etichete: Turism Economie Sustenabilitate Sursa: Guvernul Spaniei – Hereu pledează la G20 Turism pentru a se îndrepta către un model de turism durabil care să pună oamenii în centru