#Madrid –

În ambele etape educaționale, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă (IRSST) din Comunitatea Madrid, în colaborare cu Ministerul Educației, Științei și Universităților, își reia proiectul Săptămâna Prevenției care vizează promovarea securității și sănătății între elevi și profesori. în regiune.

Odată cu revenirea elevilor la cursuri, programul este lansat din nou Săptămâna prevenirii. Pentru al doilea an consecutiv, Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă oferă centrelor educaționale din Comunitatea Madrid acest proiect în care, prin diverse acțiuni, își propune să facă din siguranță parte din experiența școlară a copiilor și tinerilor.

Programul arată cum să promovăm principiile de securitate, sănătate și bunăstare pentru a le aplica acasă, în centrul educațional și în comunitate, precum și promovarea prevenirii riscurilor profesionale prin asigurarea unui mediu școlar mai sigur și plin de oportunități de a să crească sănătos.

Pentru elevi din clasele primare Activitățile includ ateliere de lucru, spectacole de teatru și suporturi didactice adaptate vârstei, cum ar fi povești digitale sau fișe de lucru, însoțite de ghiduri didactice pentru profesori și familii. Pentru elevi de liceu au pregătit Camere de evadare şi spectacole teatrale care permit însuşirea conceptelor de prevenire a riscurilor profesionale, precum şi benzi desenate electronice și ghiduri didactice cu resurse practice pentru ca profesorii să poată promova o educație profesională sănătoasă și pozitivă.

Trebuie remarcat faptul că acest proiect, care în cursul anului precedent a diseminat cultura preventivă în aproximativ 100 de școli primare și gimnaziale, a fost premiat pentru activitatea sa importantă în cadrul celui de-al IV-lea Congres Național de Sănătate în Muncă și Prevenire a Riscurilor Ocupaționale al Societății Spaniole de Sănătate și Securitate. la locul de muncă.

Cei care doresc să obțină mai multe informații despre Săptămâna prevenirii poti merge la e-mail weekprevencion@sienaeducacion.com sau contactati la numerele de telefon 629173880/ 685839153.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST răspândește cultura preventivă în învățământul primar și gimnazial