#Spania – Ministrul Transporturilor și Mobilității Durabile, Óscar Puente, anunță că cele 7.000 de milioane de euro licitate pentru desfășurarea Coridorului Mediteranean au fost deja depășite.

Distribuie pe Mai exact, din iunie 2018, Adif a licitat acțiuni pentru 7.110 milioane de euro (TVA inclus), din care aproximativ 1.420 de milioane de euro au fost licitați doar în ultimele 12 luni (din septembrie 2023 până în septembrie 2024).

„Un ritm care demonstrează angajamentul puternic și angajamentul pentru îmbunătățirea conectivității feroviare de la Algeciras la granița cu Franța, promovând transportul de mărfuri și călători cu trenul”, a spus ministrul într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare.

În acest sens, au fost atribuite contracte pentru 5,3 miliarde de euro și în prezent sunt în construcție peste 800 km de Coridorul Mediteranean, pe lângă mai multe terminale logistice și accese portuare.

Astfel, odată depășită criza Covid-19, din 2022, s-au investit în medie peste 20 de milioane de euro pe săptămână în executarea lucrărilor care, de exemplu, vor permite conectarea Murcia și Almería în mare viteză, promovând Algeciras- Autostrada feroviară Zaragoza, construiți linia La Encina-Alicante sau transformați calea ferată în Catalonia.

De exemplu, se desfășoară acțiuni precum reînnoirea căii și adaptarea ecartamentului pasajelor supraterane ale tronsonului Bobadilla – Ronda, extinderea ecartamentului în tuneluri și pasageri ale liniei 610-Bramul Teruel-Sagunto; implementarea ecartamentului standard în tronsonul Encina-Bifurcación din Alicante sau construirea platformei pentru tronsonul Variante din Loja. Riofrío al liniei de mare viteză Antequera-Granada.

Această rată mare de investiții a făcut posibilă atingerea celor 3.920 de milioane de euro executați de acest Guvern până la 31 august 2024 și, de exemplu, să aducă viteză mare în orașe precum Granada, Elche, Orihuela și Murcia, precum și construirea centurii ocolitoare Vandellós. , varianta dintre Xátiva și Nudo de la Encina și terminând tronsonul Río Andarax-El Puche al legăturii Murcia-Almería, a cărui construcție progresează într-un ritm bun.

Acțiuni licitate în ultimele douăsprezece luni Dintre principalele acțiuni licitate în ultimele 12 luni pentru 1.420 milioane euro, se remarcă următoarele:

Lucrări de cale și electrificare în La Encina – Alicante pentru implementarea ecartamentului standard pentru 154,5 milioane de euro. Această lucrare va adapta și tunelul Elda, una dintre cele mai complexe acțiuni în ceea ce privește adaptarea infrastructurii.

Adaptarea ecartamentului și a pasajelor supraterane ale tronsonului Sagunto – Teruel – Zaragoza pentru 148 milioane, care va permite electrificarea liniei. Două dintre cele patru contracte au fost deja atribuite.

Lucrările de adaptare a ecartamentului pe tronsonul Bobadilla – Algeciras pentru 63 de milioane de euro, cheie pentru punerea în funcțiune a Autostrăzii Feroviare Algeciras – Zaragoza, atribuită în aprilie 2024.

Se remarcă și tronsonul Murcia – Almería, care progresează la capacitate maximă. Toate secțiunile platformei sunt finalizate sau în construcție, cu excepția ramului Pulpí – Águilas. La începutul anului 2024, redactarea și execuția obasului pentru instalații de interblocare, sisteme de protecție a trenurilor, telecomunicații etc., a fost scoasă la licitație pentru 255 de milioane de euro, care a fost deja atribuită din iunie 2024.

Lucrările de construcție a platformei liniei Antequera – Granada în Ocolirea Loja, tronsonul Riofrío, pentru 58,7 milioane de euro, și cea a tronsonului A-92, pentru 180 de milioane de euro.

Lucrările de construcție a platformei tronsonului dintre Torre Pacheco și Cartagena, incluse în legătura Murcia-Cartagena, pentru puțin peste 155 de milioane de euro.

În întreg acest proces, fondurile europene sunt o piesă fundamentală, întrucât Coridorul primește fonduri NextGenerationEU din Planul de Recuperare pentru a continua să avanseze spre finalizarea acestuia.

Coridorul Mediteranean. Infrastructură. Situația actuală. Fabrică,

Mai multe informații Site-ul web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Transport UE Sursa: Guvernul Spaniei – Óscar Puente anunță că cele 7.000 de milioane de euro licitate pentru promovarea Coridorului Mediteranean din 2018 au fost depășite